Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe kan je een betonvloer goed combineren?

De betonlook is tegenwoordig weer helemaal in. Veel mensen willen graag een industriële stijl in hun woning en kiezen daarom voor een betonvloer. Super leuk, want het geeft je huis in één keer al een hele gave uitstraling. De naadloze vloer loopt super mooi door en ziet er ook nog eens strak maar sfeervol uit. Maar hoe kan je zo’n betonvloer nou mooi combineren? Het is namelijk een hele andere soort vloer dan je misschien wel gewend bent. In dit artikel zullen we je dan ook een aantal tips geven voor als je van bent om een betonnen vloer te kopen.

Verf je muren met een mooie soort bijpassende verf

Wil je een betonnen vloer gaan nemen? Dan is het super gaaf om je muren met een mooie bijpassende soort verf te gaan verven. Je kan er ook voor kiezen om een compleet andere soort verf te gaan gebruiken, maar wij vinden de betonlook verf persoonlijk ook een erg gave optie. Zo kan je de industriële look mooi doortrekken en wordt het een mooi geheel. Het is misschien een beetje fanatiek om al je muren met de betonlook verf te gaan verven. Daarom is het ook leuk om dit te combineren met kalkverf. Je kan kalkverf kopen in allerlei verschillende kleuren, waardoor er altijd wel iets tussen zit dat bij jouw smaak past.

Stem de rest van de meubels erop af

Wil je beton cire kopen voor op je vloer? Dan is het ook leuk om je meubels daar een beetje op af te stemmen. Het is natuurlijk niet zo dat als je een betonnen vloer neemt, je meteen nog maar één soort meubilair kan kiezen dat er goed bij past. Er zijn een heleboel opties. Zo vindt de ene persoon het leuk om robuuste houten en lederen meubels te nemen, terwijl de ander liever wat subtielere en kleurrijke items neemt. Je kan vrijwel elke stijl goed combineren met een betonnen vloer. Wel is het handig om hierover na te denken voordat je de vloer aanschaft. Zo kan je bepalen welke kleur beton het beste bij jouw interieur zal gaan passen.