Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe voorkom je inbraak in je woning

Het ergste wat je kunt overkomen is wanneer je thuis komt en je merkt dat er een inbraak in je woning is gepleegd. Woede en angst zijn enkele emoties die dan naar bovenkomen. Om dat soort narigheid te voorkomen dien je je woning te beschermen tegen inbraak. Daarom hierbij een aantal tips, gegeven door een slotenmaker in Rotterdam, om inbraak te voorkomen. 

Manieren hoe er wordt ingebroken

Laten we als eerst kijken hoe het voor een inbreker interessant gemaakt kan worden om in te breken. Immers, als een waardevolle voorwerp makkelijk grijpbaar is, dan is het zeer aanlokkelijk om het object mee te nemen. Heb je een raam of een deur openstaan, dan is het dus vragen om problemen. Een dief is zeer behendig en heeft weinig tijd nodig om iets mee te nemen. Een open raam of deur is dus een gratis kaartje. Simpele tip dus, sluit altijd je ramen en doe de deur dicht, al is het maar voor even. 

Een dief maak je het ook makkelijk als bijvoorbeeld je deur van goedkoop sluitwerk is voorzien. Een goedkope deurplaat is zo te verwijderen waarna het cilinderslot kapot geslagen kan worden. Doe je deur ook altijd op slot. Een handige dief kan namelijk met een stukje hard plastic het slot openduwen en toegang tot je woning verschaffen. En dat zijn slechts een paar voorbeelden.

Hoe voorkom je inbraak

Eigenlijk simpel, begin bij de meest voor de hand liggende dingen. Zoals aangeven, deuren op slot, ramen dicht, ook als je maar voor even weg bent. Goedkoop is duurkoop, kies daarom altijd voor hang- en sluitwerk waarbij er sprake is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Laat een alarm installeren eventueel met camera’s en zorg voor voldoende licht op kwetsbare plekken in de avond.

Verder weten hoe je een inbraak in je woning voorkomt? Laat je vandaag nog vrijblijvend voorlichten door Nood Slotenmaker.