Cees woonblog

Woonblog van Cees

De veiligheid van een sleutelkluis

sleutelkast-protector-key-24-e_1

Tegenwoordig wordt het inbrekers erg makkelijk gemaakt om waardevolle spullen mee te nemen aangezien veel mensen hun sleutels overal laten slingeren. Dieven zijn er tegenwoordig steeds vaker op uit om je autosleutels te stelen aangezien een auto snel verhandelbaar is. Vaak ligt een sleutelbos inclusief de autosleutels voor het grijpen bij de voor of achterdeur. Een relatief goedkope oplossing is om een sleutelkluis naast je deur te installeren.

Sleutelkluis

Sleutelkluizen zijn erg handig om meerdere sleutels veilig in op te bergen. Deze kluizen zijn te openen met een sleutel, maar er zijn tegenwoordig ook een hoop sleutelkluizen beschikbaar met een elektronisch slot. Sleutelkluizen zijn beschikbaar vanaf 20 sleutel haakjes, tot aan bijvoorbeeld 120 sleutel haakjes!

Sleutelkluisjes

Er zijn ook kleinere sleutelkluisjes beschikbaar die voor buiten zijn ontworpen om je huissleutel in op te bergen naast de deur of aan de gevel. Sleutelkluisjes worden ook veel gebruikt door bijvoorbeeld zorgverleners voor ouderen die nog zelfstandig wonen, op deze manier hebben de zorgverleners geen sleutels meer bij zich van alle woningen.

Het nadeel van de meeste sleutelkluisjes is dat inbrekers deze met een zware hamer gewoon van de muur slaan en dan de sleutel eruit halen. Gelukkig is er een sleutelkluisje ontworpen die vandaalbestendig is, de Puck Keysafe. Let bij het kopen van een sleutelkluisje dus ook goed op het SKG keurmerk.

Of je nou een sleutelkluis voor zakelijk of privé gebruik nodig hebt, wacht niet langer en berg je sleutels veilig op!