Cees woonblog

Woonblog van Cees

Wonen in Groningen: waar vind je een huis?

Groningen staat bekend als een van de grootste studentensteden van Nederland. Dat is ook niet gek! Groningen heeft een groot aanbod aan opleidingen van verschillende scholen te bieden. Daarnaast heeft Groningen ook veel werkmogelijkheden voor jongeren te bieden. Kortom, Groningen is een bruisende stad voor jongeren en studenten. Natuurlijk wil je als student of werkende wel in Groningen wonen. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe je een woning in Groningen kunt vinden.

Kamer, studio of appartement?

Nu je de keuze hebt gemaakt om in Groningen te gaan wonen, is het belangrijk om te beslissen in wat voor woning je wilt gaan wonen. Dit hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Als eerste hangt het af van je situatie. Begin je net met je studie? Dan is het natuurlijk leuk om op kamers te gaan en met meerdere mensen in een studentenhuis te gaan wonen. Als je meer houdt van je eigen privacy, dan is een studio misschien geschikter. Woon je in een studio, dan heb je geen huisgenoten en heb je de badkamer, toilet en keuken voor jezelf. Dit alles zit dan in een ruimte. Als laatste kun je natuurlijk kiezen voor een appartement. Dit is ideaal wanneer je aan het werk bent, en ook toe bent aan meer ruimte. Bij een appartement heb je ook alles voor jezelf en daarbij een of meerdere aparte slaapkamers. 

Ook je budget hangt af van de keuze die je maakt en waar je gaat wonen. Dit hangt natuurlijk ook af van je situatie. Ben je net begonnen met je studie, dan is een appartement vaak aan de dure kant. Maar als je al aan het werk bent, dan is een appartement wel betaalbaar. 

Op zoek naar een appartement

Er zijn verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar een appartement. Je kunt bijvoorbeeld je netwerk gebruiken om een woning te vinden. Als je je omgeving laat weten dat je op zoek bent naar een appartement in Groningen, is de kans groot dat je via via ergens terecht komt. Daarnaast kun je ook terecht bij een makelaar, maar dit kan nog wel lastig zijn. Er zijn natuurlijk meer mensen die proberen via een makelaar een appartement te krijgen. Bezichtigingen worden dan druk bezocht waardoor je minder kans hebt ook een woning. Verder kun je ook nog online kijken naar het aanbod van appartementen. 

Het woningaanbod van Ghuus

Zoals hierboven genoemd, kun je ook online het woningaanbod bekijken. Ghuus is een van de online platforms die woningen aanbiedt van verschillende woningcoöperaties zoals Lefier, De Huismeester en Nijestee. Wanneer er bij een van deze coöperaties een woning vrij komt, plaatst Ghuus deze op hun overzichtelijke platform. Ghuus biedt verschillende woonruimtes aan zoals kamers, studio’s en appartementen in verschillende prijsklassen. Niet alleen in Groningen zelf, maar ook buiten de stad zijn er woningen beschikbaar. Dus ben je op zoek naar een jongerenwoning? Neem dan snel een kijkje bij Ghuus en verbaas je over het aanbod!