Cees woonblog

Woonblog van Cees

Een makkelijk te planten taxushaag vind je bij Hagen-Planten

Een tuin midden in een woonwijk staat vaak in het centrum van de belangstelling. Het is niet zo dat men een uitstapje plant om de tuin te bekijken, maar zolang deze tuin niet is afgeschermd, zullen mensen hun blik naar de tuin wenden. Daar kunnen ze ook vrij weinig aan doen. De mens kijkt nu eenmaal naar de plekken waar wat te zien valt. Als je zelf in de tuin zit, dan ben je een bezienswaardig object. Helemaal als je tuin zich in de buurt van een stoep, fietspad of weg bevindt. Je kunt het de mensen dan ook niet kwalijk nemen. Als je een bord zou plaatsen met een tekst als ‘verboden te kijken’, dan kun je wel nagaan dat er dan alleen maar meer wordt gekeken. Een dergelijk bord prikkelt de nieuwsgierigheid des te meer. Het is dan ook beter om gewoon een haag rond je tuin te plaatsen. Zodra de haag goed in bloei staat, dan heb je geen last meer van mensen die in je tuin kijken. De vraag is dan wel even wat voor een haag je gaat planten. Als je graag een makkelijk te planten haag wilt die ook makkelijk is qua onderhoud, dan kun je kiezen voor een mooie taxushaag. Indien je deze taxushaag koopt bij hagen-planten, dan wordt deze relatief klein geleverd. Het zal dan ook een tijdje duren voordat deze haag echt de nodige privacy genereert. Als je haast hebt, dan kun je bij hagen-planten uiteraard ook terecht voor de wat grotere haagplanten. Als je geduld hebt, dan is de taxushaag een uitstekende optie. Tevens kun je de taxushaag meteen inzetten in een siertuin of een voortuin. In zulke tuinen is de privacy niet direct een issue en dus kun je prima uit de voeten met een wat kleinere taxushaag. Een goede reden om toch voor deze taxushaag te kiezen, is uiteraard de gunstige prijs. Deze haagsoort is waarschijnlijk de meest voorkomende haag in Nederland en België. Het is dan ook een zeer gangbare haagsoort en dat merk je ook aan de prijs. Met de taxus Baccata kun je heel gemakkelijk meerdere naast elkaar planten en zo een mooie groenblijvende haag creëren. Op deze manier kun je je tuin op een mooie manier verfraaien en dat ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs. Wat dat betreft is de taxushaag een veilige aankoop, want het is een uitstekende haag die het goed doet in een Nederlands klimaat. 

Bekijk en bestel de taxushaag via hagen-planten.nl

Je kunt de verschillende haagplanten gemakkelijk bekijken via de website van hagen-planten.nl. Je kunt vervolgens de taxushaag online bestellen, maar dat geldt uiteraard ook voor de vele andere haagsoorten zoals: 

  • Portugese laurierhaag
  • Ligusterhaag
  • Rode beukenhaag

Op de site vind je over deze en de andere hagen ook meer informatie. Je kunt zo snel ontdekken of een haag veel of weinig onderhoud nodig heeft, of ze makkelijk te planten zijn en of ze het goed doen in een Hollands klimaat. 

Meer weten? Neem dan gerust contact op

Als je na het bezoeken van de site en het lezen van alle informatie nog meer wilt weten of als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het planten van de haag, dan kun je altijd even contact opnemen.