Cees woonblog

Woonblog van Cees

Verwijder emelten in de tuin met aaltjes

Het is weer tijd om van de tuin te gaan genieten. Door het mooie weer is het mogelijk om in onze tuin een frisse neus te halen. Hierdoor kan je even ontspannen in de eigen tuin. Om dit op de best mogelijke manier te kunnen doen is het verstandig om de tuin eerst op de juiste wijze te verzorgen. Hierbij zal je natuurlijk moeten zorgen voor de planten en bloemen in de tuin. Ook is het aan te raden om de lounge in de tuin weer goed voor te bereiden. Zo is het in de zomer weer mogelijk om de tuin op de ideale manier te kunnen gebruiken en zo te genieten van de zonnestralen. Het groen in de tuin is hierbij voor veel mensen een belangrijk onderdeel. Een persoonlijk stukje natuur bij het huis is erg waardevol. 

 

Emelten 

Toch kan dit stukje natuur in de tuin helaas verpest worden door ongewenste gasten. Verschillende soorten insecten kunnen ervoor zorgen dat de groene onderdelen in de tuin wat kunnen verkleuren. Dat is natuurlijk erg jammer van de tijd en het werk dat je in jouw tuin steekt. Het is dan ook aan te raden om te zorgen dat je snel afraakt van insecten die het groen in de tuin kunnen verpesten. Emelten zijn een type insect die hier helaas een grote rol in kunnen spelen. Emelten kan je dan ook zien als een plaag in de tuin. Emelten zijn een type larve. De larve van de langpootmug om precies te zijn. Deze emelten leven van het groen in de tuin, waardoor kale en bruine plekken op de grond kunnen ontstaan. 

 

Aaltjes 

Daarom is het belangrijk om snel van de emelten af te komen. Er zijn veel verschillende manieren en middelen die je kan gebruiken tegen emelten. Het is echter aan te raden om hierbij een natuurlijke manier van bestrijding te kiezen. Zo voorkom je namelijk dat de rest van de tuin zal beschadigen door een bestrijdingsmiddel. Wanneer je kiest voor aaltjes tegen emelten ga je voor een groene variant als bestrijdingsmiddel. De aaltjes zijn kleine beestjes die een natuurlijke vijand van de emelten zijn. De aaltjes zullen er dus voor zorgen dat de emelten opgegeten zullen worden. Aaltjes kan je op een simpele manier in de tuin verspreiden. Hierdoor zorg je ervoor dat de kale en bruine plekken op de grond gaan verdwijnen. Zo kan het mooie groen in de tuin weer terugkomen. Op deze manier kan je optimaal gaan genieten van de tuin.