Cees woonblog

Woonblog van Cees

Beste lichtinval met lichtkoepels

Lichtkoepel met opstand

Ben je opzoek naar de optimale lichtinval voor binnenshuis, maar je vindt geen voldoening met je gewone ramen? Dan is de beste oplossing het aanschaffen van een lichtkoepel!

De bedoeling van een lichtkoepel

Vooraleer we jou de reden geven voor het aanschaffen van een lichtkoepel, leg ik je eerst uit wat het eigenlijk is. Een lichtkoepel is eigenlijk een dakraam. Het is dus een soort van raam dat ingebouwd is in je plafond of dak. Meestal is het bolvormig voor maximale lichtinval.

Maar waarom zou je in godsnaam eentje aanschaffen? Een lichtkoepel verbeterd de sfeer binnenshuis met gratis extra daglicht die binnenkomt. De aanschaf ervan is de beste investering als je een nogal weinig lichtinval hebt in een bepaalde ruimte. Ik heb thuis in mijn eetkamer eentje loodrecht boven mijn eettafel geplaatst. Dit zorgt voor een geweldige sfeer zowel overdag als in de avond. Als het zonnig is heb je een kleurrijke inval en als het donker is met een heldere hemel kan je genieten van de sterren boven jou.

Lichtkoepel gratis bezorgd

Het is dus zeker een aanrader voor mensen die meer genieten van een natuurlijke lichtinval. Nog een oplossing is dat je overdag nooit jouw lichten moet laten branden en zo bespaart op elektriciteit. Dit is misschien een domme reden om er een aan te schaffen, maar op jaarbasis zal je veel meer elektriciteit besparen dan je denkt.

In alle geuren en kleuren

De keuze tussen lichtkoepels is zeer uitgebreid. Je bent niet beperkt tot een bepaalde grootte en je kan zelfs kiezen hoe bolvormig je jouw glas wilt. Qua prijs valt dit ook nog goed mee. Het is niet veel duurder dan een gewoon raam plaatsen. Maar dit hangt ook af van hoe groot je je lichtkoepel zelf wilt maken. Ik heb bijvoorbeeld een lichtkoepel die een buitenmaat heeft van 116 centimeter. Deze was al meer dan voldoende voor een optimale lichtinval voor in de eetkamer.

Daarnaast kies je zelf ook uit welk materiaal de koepel moet worden gemaakt. Het meest goedkope materiaal is uit polycarbonaat. Dit lijkt op plastic, maar is net iets steviger. Dit materiaal houdt ook gegarandeerd regen buiten. De beste aanrader is natuurlijk glas zelf. Dan heb je veel minder kans op tocht en de kwaliteit van je koepel zal dan ook een stuk beter zijn.

Lichtkoepel met opstand

Plaatsing

De plaatsing van een lichtkoepel laat je best uitvoeren door een professional als je geen ervaring hebt met het plaatsen van ramen. Je moet met verschillende factoren rekening houden en ikzelf heb het laten doen door de maatschappij waarbij ik mijn lichtkoepel heb gekocht.

Je kan dus concluderen dat een lichtkoepel een goede investering kan zijn binnenshuis en is zeker een aanrader voor een mooie lichtinval binnenshuis of zelfs op je kantoor.