Cees woonblog

Woonblog van Cees

Betonlook tegels 100×100, waar moet je rekening mee houden?

vloerverwarming frezen

Wanneer je grote betonlook tegels gaat kopen, zoals de betonlook tegels 100×100, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoewel je met het kopen van dit soort tegels vrijwel altijd een mooi effect krijgt, kan een fout bij het kopen van de tegels of tijdens het leggen van de tegels je resultaat laten tegenvallen. Om straks te genieten van een mooie betonlook vloer of wand van keramische tegels, doe je er goed aan de tips in dit artikel te lezen.

Voegen bij betonlook tegels

Bij iedere tegels is het bepalen van de breedte van de voeg en de kleur van de voeg van belang. Bij betonlook tegels 100×100 cm is dit echter nog belangrijker dan normaal. De meeste mensen willen met grote betonlook tegels een vloer maken die oogt als een betonnen vloer. Er moet daarom zo min mogelijk nadruk op de voegen liggen. Kies hiervoor een speciaal voegsel dat dezelfde kleur heeft als de tegels, hierdoor vallen de voegen zo min mogelijk op. Meet van tevoren na hoe de voegen komen te liggen bij dit soort grote tegels. Wanneer de ruimte groot is, kun je prima betonlook tegels 100×100 kopen, echter in een kleinere ruimte waar je maar één voeg hebt, is vaak een kleinere tegel mooier.

Betonlook tegels 100×100 verwerken

Betonlook tegels zijn voorzien van een print die de karakteristieke betonlook aan de tegel geeft. Wanneer je een ruimte betegelt, werk dan met meerdere dozen tegels door elkaar. Een eventuele kleurafwijking in één doos zal, wanneer de tegels tussen tegels uit andere dozen liggen, niet opvallen. Leg je doos voor doos, dan kan het net zijn dat je in één hoek de kleurafwijking ziet. Daarnaast moet je letten op de print, vaak zijn er een aantal dezelfde prints, voorkom dat deze precies naast elkaar liggen.

Hoe groter de tegel des te meer lijm

Koop bij betonlook tegels 100×100 bestellen ook meteen de lijmkam en de lijm. Informeer welke lijm voor jouw ondergrond geschikt is en of je nog een voorbehandelingsmiddel nodig hebt. De vertanding van de lijmkam is afhankelijk van de grootte van de tegel. Voor een grotere tegel heb je bredere en hogere tanden nodig, deze laten meer lijm achter op de muur. Informeer ook of je de tegels dubbel moet verlijmen, dus met lijm aan de muur én aan de tegel. Om de tegels recht ten opzichte van elkaar te leggen, gebruik je een tegel leveling systeem. Zeker om eenheid in de uitstraling van betonlook tegels 100×100 te creëren, is dit belangrijk.

Tegels en Laminaat | #1 in Tegels

Werk met zijn tweeën bij betonlook tegels 100×100 plaatsen

Kleine tegels kun je prima in je eentje plaatsen. Ze zijn handzaam en licht. Een grote betonlook tegels 100×100 weegt aardig wat, werk dus samen met iemand. Bij zowel het snijden als het leggen van de tegel is het fijn om een stel extra handen te hebben. Ken je iemand die ervaring heeft met tegels leggen? Dan is het zeker aan te raden om die persoon te vragen om jou te helpen. Een bijkomend voordeel; vaak heeft degene allerlei spullen voor tegelen, zoals een speciemixer en tegelsnijder of tegelzaag al in huis.