Cees woonblog

Woonblog van Cees

Een volledig nieuw huis met dankzij renovatie

volledige renovatie

Wie zegt dat je een nieuw huis moet kopen om in een nieuw huis te wonen? De woningmarkt is gloeiend heet. En dat zorgt voor absurde huizenprijzen. Enorm balen voor starters, maar ook voor andere mensen die een huis willen kopen. Want wil je in een groter of juist een ander huis gaan wonen? Dan wordt dat erg lastig. Je huis verkopen is zo gedaan, maar een nieuw huis kopen zonder flink over te bieden? Dat wordt lastiger. Gelukkig kun je met een volledige renovatie alsnog in een nieuw huis wonen.

Nieuw huis kopen niet altijd nodig

Je bent toe aan een nieuwe woning. Wellicht doordat je huidige woning te klein wordt door gezinsuitbreiding. Of je wilt simpelweg een mooier huis om in te wonen. In dat geval kijk je al snel naar een nieuw huis om te kopen. Maar dat is zeker niet altijd de best optie. Je huidige huis renoveren brengt namelijk veel voordelen met zich mee. En in dat geval is het mogelijk om in een nieuw huis te wonen zonder dat je een nieuw huis koopt.

volledige renovatie

De voordelen van volledige renovatie

Ten eerste hoef je niet de verhitte woningmarkt op. Dat spreekt voor zich. Daarnaast kan het zo zijn dat je veel waarde hecht aan de wijk waarin je woont. En daar hoef je niet weg wanneer je voor een renovatie gaat. Financieel gezien is een volledige renovatie ook aantrekkelijker. Het is immers goedkoper dan een huis kopen, en je woning stijgt tevens in waarde.