Cees woonblog

Woonblog van Cees

Verschillende soorten balkonhekken

Balkonhek is meestal een veiligheidsreling om te voorkomen dat personen van balkons, trappen, dekken en andere daken van gebouwen vallen. In de loop der jaren zijn er verschillende stijlen balkonleuningen ontwikkeld, afhankelijk van het doel en het thema van het gebouw. Er zijn die gemaakt van aluminium, staal, hout en smeedijzer. Bovendien zijn ze verkrijgbaar met of zonder leuningen. Aluminium balkonleuningen zijn de beste keuze als veiligheid de belangrijkste zorg is voor de eigenaar van het pand. Ze zijn lichtgewicht, sterk en gaan lang mee. Om deze reden worden ze veel toegepast in grote wooncomplexen. Het enige nadeel is dat ze duurder zijn dan staal of hout. Bovendien kan aluminium niet op hellende grond worden geïnstalleerd, omdat het van nature de neiging heeft om onder de meest ongeschikte hoek te breken.

Stalen balkonhekken

Een stalen balkonhek, hoewel erg zwaar, heeft de voorkeur voor commerciële gebouwen en appartementencomplexen. Het is relatief eenvoudig te installeren. Bovendien heeft het het voordeel dat het langer meegaat dan de andere soorten balkonleuningen. Aan de andere kant heeft het wel wat nadelen. Ten eerste heeft het veel onderhoud nodig omdat het moet worden gecoat en gepoedercoat zodat het niet zal corroderen door regen of sneeuw. Ten tweede is corrosie door regen of sneeuw een mogelijkheid, evenals de groei van meeldauw onder de coating.

Glas is de gemakkelijkste optie om in balkons te installeren

Glas is misschien wel de gemakkelijkste optie om in balkons te installeren. Glazen balustrades zien er erg mooi uit. Ze zijn ook zeer duurzaam en moeilijk te breken. Bovendien kunnen ze worden getint om ze overdag ondoorzichtig te maken, zodat u kunt genieten van natuurlijk licht en ’s nachts duidelijk kunt zien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals met uitsparingen of met lamellen, en er zijn veel verschillende fabrikanten die ze maken. Wat het onderhoud betreft, is het grootste probleem met glazen balustrades dat ze gevoelig zijn voor schade door wind, regen of hagel. Ongedierte zoals termieten kunnen ook aanzienlijke schade aanrichten, vooral als u ze niet goed onderhoudt.