Cees woonblog

Woonblog van Cees

5x essentiële meubelen voor in de woon & eetkamer

Het huis, de plek waar je je thuis voelt maar waar je vaak ook hard voor hebt gewerkt. Ons huis voelt echt als een deel van ons. Al onze bezittingen staan er en het is ook vaak de plek waar we ons gezin het meest zien. Daarom vinden veel mensen het enorm belangrijk dat het huis er perfect uitziet. Het veranderen van het interieur is niet alleen belangrijk voor ons maar ook heel leuk. Het bezig zijn met het interieur is leuk, maar het eindresultaat is nog leuker. Toch kan het lastig zijn, vooral wanneer je niet zo goed kunt ontwerpen of er weinig gevoel voor hebt. Maar met de juiste tips hoeft het niet moeilijk te zijn. Wanneer je de essentiële meubelen zoals een eettafel of stoelen hebt uitgezocht wordt het makkelijk.

Waar begin ik?

Het is belangrijk voordat je begint om inspiratie op te doen. Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan is het erg makkelijk om eerst de essentiële meubels uit te kiezen. Deze meubels zullen het centrum van je kamer gaan vormen denk bijvoorbeeld aan hoekbanken in woonkamers of de eettafel in een keuken. Als je de essentiële meubels hebt uitgezocht, kun je de rest er omheen decoreren. Het is makkelijk een tafelkleed uit te zoeken als je de tafel al hebt of een lamp wanneer de meeste meubels al staan. Sommige decoraties of kleinere meubels kan je pas echt goed uitzoeken als je de meeste meubels al hebt. Denk bijvoorbeeld aan de lamp of de gordijnen. Voor deze meubels heb je het gehele plaatje nodig.

Wat zijn de vijf meest belangrijke meubels in de eetkamer

Het belangrijkste meubelstuk in de eetkamer zal niet moeilijk te raden zijn, de eettafel. Dit meubelstuk zal niet alleen het meest gebruikt worden maar neemt ook de meeste ruimte in, op een centraal punt. Het uitzoeken van een tafel kan lastig zijn omdat er erg veel keuze is. Tegenwoordig is de echte massieve houten tafel met stalen poten erg in de mode. Aan een tafel horen natuurlijk stoelen. De stoelen kunnen soms in combinatie met de tafel gekocht worden. stoelen moeten niet alleen mooi zijn maar ook comfortabel. Verder zijn de kasten erg belangrijk. Deze zullen ook veel ruimte innemen en soms een bepaalde functie hebben. Je kan bijvoorbeeld een glazenkast zoeken voor services. De lamp vormt ook een essentieel punt in de eetkamer.

5 dingen die niet mogen ontbreken in de woonkamer

De bank is het meest belangrijke meubelstuk in de woonkamer. Deze staat centraal en wordt veel gebruikt. Het zal het meubelstuk zijn dat je ook als eerst nodig hebt. Je moet natuurlijk ergens kunnen zitten, en tv kijken op een stoel zal niet comfortabel zijn. De tv en tv meubel zullen je woonkamer voor een groot deel vormen. De plaats van dit meubelstuk wordt vaak in combinatie met de bank bepaald. Salontafels zijn ook essentieel, deze komen meestal voor of naast de bank. Je kan hier spullen of drinken opzetten. Verder zal een tafel met een aantal stoelen in de meeste huiskamers ook niet kunnen ontbreken. Soms moet je voor iets aan tafel kunnen zitten of heb je meer plek nodig voor gasten. Wanneer je deze zaken gekozen hebt wordt de rest erg makkelijk.