Cees woonblog

Woonblog van Cees

De vorm van jouw eettafel kiezen

Een nieuwe eettafel kiezen is nog niet zo gemakkelijk. Tegenwoordig komen ze vele vormen en de ronde tafel is terug van weggeweest. Maar welke vorm is ideaal voor jouw interieur? Vorm is namelijk niet alleen een kwestie van smaak, maar ook een kwestie van ruimte. 

De ronde tafel is terug van weggeweest 

De afgelopen jaren maakten we veelal gebruik van strakke lijnen. Zowel in de landelijke, als de moderne interieurstijlen. Maar sinds kort duiken er weer ronde, maar ook ovale vormen/lijnen op. De ronde eettafel is uitermate geschikt voor kleine ruimtes. Bovendien heeft deze vorm een speelse uitstraling. Zo kun je dus efficiënt de ruimte nuttigen en je hebt het snel gezellig doordat iedereen om de tafel heen kan zitten. 

Kies voor een ronde eettafel wanneer de ruimte beperkt is en je dus graag iedereen plekje aan de tafel wilt geven. 

De ovale eettafel 

De ovale eettafel is natuurlijk ook een stuk speelser dan de traditionele rechthoekige eettafel. Net zoals de ronde eettafel is de ovale eettafel een gemakkelijke tafel waar je plek biedt voor velen. Toch is deze tafel wel wat meer statig dan de ronde tafel. De gouden middenweg tussen een ronde en rechthoekige eettafel. 

De vierkante tafel 

Heb jij weinig ruimte, maar houd je wel van strakke vormen? Dan kies je natuurlijk voor een vierkante tafel. Zeker in moderne interieurstijlen komt de vierkante tafel goed naar voren. En wil je toch de tafel uitbreiden? Dat kan simpel door nog een vierkante tafel aan te schuiven. Simpeler kan niet en toont direct de handigheid van een vierkante tafel. 

De rechthoekige tafel 

Vrijwel iedereen kent de rechthoekige tafel en vrijwel iedereen heeft de tafel in huis. Jarenlang is deze tafel al populair. De rechthoekige tafel geeft een ruimtelijk gevoel, maar is wel een stukje minder speels. De strakke lijnen passen goed in de moderne en landelijke interieurstijlen en verklaart ook zijn populariteit. Een rechthoekige tafel komt pas tot zijn recht wanneer deze van redelijke grootte is. Ga dus ook altijd voor een rechthoekige tafel waar minimaal zes personen aan kunnen zitten. 

Welke eettafel kies jij? 

Welke vorm eettafel je kiest, hangt samen met de ruimte en welke stijl je prefereert. Een ronde of ovale tafel is meer speels en doorbreekt de strakke lijnen. De ronde en vierkante tafel past beter in een ruimte die beperkt is, zodat ruimtelijk blijft. Wil je graag iedereen plek geven en houd je van de strakke lijnen? Dan kun kies je toch zeker voor de rechthoekige tafel. Het is uiteindelijk een afweging tussen stijl en ruimte.