Cees woonblog

Woonblog van Cees

Een kwalitatief en duurzaam meubelstuk laten maken

Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar de mooiste meubelen voor mijn woning. Ik hou er van om te kijken hoe ik kwalitatief hoogwaardige meubelen bij elkaar kan vinden waar ik de rest van mijn leven plezier van kan hebben. Die kwaliteit merk ik niet alleen in mijn woonplezier, maar het is ook een stuk beter voor het milieu. Jaarlijks worden er ontzettend veel meubelen weggedaan. Deze worden veelal niet gerecycled en belanden op de stort. Goede meubelen kunnen meerdere ronden mee en blijven stijlvol.

Meubelmakerij

In mijn speurtocht kwam ik een meubelmakerij tegen waar je een meubelstuk naar eigen wensen kan laten maken. Ben je dus op zoek naar een nieuw houten dressoir, een ladekast, of een tv-meubel? Dan kun je het perfecte meubelstuk laten maken volgens de afmetingen en afwerkingen die jij zou willen. Zo hoef je dus niet meer te zoeken naar de juiste maat of goede kleur.

De meubelmakerij waar ik bij uit kwam heeft Grenehoeve. Het is een echte ambachtsmakerij waarbij de meubelen van begin tot het einde worden gemaakt en bewerkt. Ieder onderdeel wordt gecontroleerd met gevoel. Er wordt gebruik gemaakt van massief hout wat zorgt voor een sterk meubelstuk. Grenen meubelen worden vanzelf een antiek meubelstuk door hun weerbaarheid.

Wat is er allemaal mogelijk?

Je kunt kiezen voor een meubelstuk in verschillende stijlen. Zo kun je gaan voor een antiek geconstrueerd meubelstuk, of een meer modern en strak vormgegeven meubelstuk. Deze kun je dan tot in de details verder laten afwerken. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde stijl plintlijst of freesrand. Ook kun je de poten strak laten stijlen of juist een wat zachtere ronde poot nemen. Bovendien kun je kiezen voor deurtjes die dan weer afgewerkt kunnen worden naar wens. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit glas in de deurtjes, zoals bobbeltjes glas of met een mooi motief.

Je kunt wat betreft de kleur ook allerlei kanten op. Het hout kan worden gebeitst waardoor deze een natuurlijke tint krijgt. Wanneer je bijvoorbeeld voor een white wash kleur kiest, dan zal het hout er enigszins grijs en wit uitzien. Maar je kunt er ook voor kiezen om een kleurloze afwerking te nemen waardoor je de natuurlijk kleur kunt behouden. Uiteraard kun je ook kiezen voor een kleur die pas in jouw interieur zoals een mooie grijstint of een felle kleur.

Tot slot kun je ook al het beslag direct uitzoeken. Wil je een kast met extra beveiliging? Neem dan bijvoorbeeld een slot met passende sleutel. Deze kan dan aan een dressoir of kast gemonteerd worden. Meubelsloten, handvatten en extra beslag kun je gemakkelijk meenemen in een op maat gemaakte kast. Je krijgt een offerte met alles wat je moet weten.