Cees woonblog

Woonblog van Cees

Lampen in industriële stijl

lamp sale

Ben je op zoek naar een lamp in industriële stijl? Het industriële thema is erg populair. Je kunt eens naar een lamp sale gaan om de mogelijkheden te bekijken. De vraag naar verlichting in industriële stijl neemt de laatste jaren toe. Deze verlichting wordt gekenmerkt door het gebruik van ruwe materialen zoals metaal, draad en zichtbare lampen. De lampen zijn vaak gemaakt van staal of ijzer, met een ruw oppervlak en zichtbare lampen. Je kunt ook lampen vinden met een meer gepolijst oppervlak en een glanzende afwerking, maar deze komen minder vaak voor dan hun rustieke tegenhangers. Lampen in industriële stijl kunnen in elk deel van het huis worden geïnstalleerd. Ze staan goed in de keuken, eetkamer, slaapkamer of woonkamer. Je kunt deze verlichting zelfs gebruiken voor buitenruimtes. Hier zijn de kenmerken van lampen in de industriële stijl.

Het gebruik van metalen

Industriële verlichtingsarmaturen gebruiken vaak metaal als constructiemateriaal. Je vindt vaak metaal terug in de industriële hanglamp, vloerlampen en wandlampen. Metaal is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen de slijtage van het dagelijks gebruik. Het metaal kan ook worden geschilderd in elke kleur die je wilt, waardoor het gemakkelijker is voor je om het overeen te laten komen met de stijl die je al hebt.

Het gebruik van blootliggende lampen

Bij verlichting in industriële stijl worden vaak de lampen zelf gebruikt als eyecatcher. Ze worden dus niet verborgen in de armatuur zelf. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en ze kunnen variëren van eenvoudige Edison stijl lampen tot meer uitgebreid lampen met glazen kappen en metalen frames. De keuze van de lamp hangt af van de hoeveelheid licht die je wilt hebben en van het uiterlijk. Blootliggende lampen bieden helderder licht voor de hele kamer. Hierdoor kun je zien hoe de lamp is gemaakt, wat hem een unieke charme geeft. Het maakt het ook gemakkelijker voor je om de lamp te vervangen wanneer dat nodig is.

Zwarte kleur voor de lampenkap

Zwart is een van de meest populaire kleuren die fabrikanten van industriële verlichting gebruiken. Zwarte kleur kan goed gaan met bijna elke denkbare decoratie thema met inbegrip van moderne, retro, en klassieke stijlen, om een paar voorbeelden te noemen. Met zwart gekleurde lampenkappen zullen de verlichtingsarmaturen er strak en modern uitzien. De donker gekleurde lampenkappen zijn ook praktisch, want ze reflecteren geen warmte weg zoals witte kappen doen. Bovendien wordt zwarte kleur vaak gebruikt als de body van industriële staande lampen. De zwarte kleur maakt de verlichting sterk en verbluffend. Het plaatsen van verlichting in industriële stijl zal je industriële interieur decoratie kunnen aanvullen.