Cees woonblog

Woonblog van Cees

Redenen om voor glasvezelbehang te kiezen

Steiger

De populariteit van glasvezelbehang is nog niet al te lang geleden begonnen. Circa 15 jaar geleden werd men geïnteresseerd in de werking van dit behang. Hierbij werd vooral gekeken naar de mogelijkheid om dit als alternatief voor stucwerk in te zetten. Op dat moment ging het heel hard. Inmiddels behoort glasvezelbehang tot één van de populairste toepassingen voor wandbekleding in de Nederlandse woningen. Glasvezelbehang is daarmee uitzonderlijk populair. En het is natuurlijk niet geheel zonder reden waarom glasvezelbehangers zich nooit hoeven te vervelen. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe vorm van wandbekleding voor jouw huis? Of twijfel je nog altijd tussen stucwerk en behang? Hier zijn enkele redenen om voor glasvezelbehang te kiezen. 

Zeer gemakkelijk aan te brengen 


Een van de grootste voordelen van glasvezelbehang is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is. Vergelijkbaar met het aanbrengen van andere behangsoorten. Bovendien gaat het zelfs nóg iets sneller dan het aanbrengen van standaard behang. Gladvezelbehang van www.glasvezelbehang.nl is namelijk veel breder, waardoor je in korte tijd een grote muur kunt behangen. Daarnaast is vrijwel iedereen in staat om dit zelf aan te brengen. Hierdoor voorkom onnodige extra arbeidskosten door het inschakelen van vakmensen. Iets wat je bij stucwerk vrijwel altijd zal moeten maken voor een mooi resultaat. 

Bescherming op de lange termijn

 
De meeste behangsoorten worden enkel gebruikt voor het opfleuren van de woning. Glasvezelbehang behoort hier niet toe. Dit wordt niet gebruikt voor het opfleuren van de woning, maar voor het beschermen van de muren en het verbloemen van scheuren en andere beschadigingen aan de muur. 

Glasvezelbehang wordt echter niet alleen gebruikt om beschadigingen aan de muur te verbloemen, maar ook om deze te voorkomen. Glasvezelbehang is een stuk dikker dan gewoon papierbehang en werkt stootvast en geeft een beschermende laag aan de muur. Hierdoor zullen er minder snel beschadigingen ontstaan en geniet je langdurig van een strak resultaat. 

Ook geschikt voor oudere woningen 

Oudere woningen zijn vaak lastiger te behangen. Simpelweg omdat de muren een sterkere zuigende werking hebben. Gewoon papierbehang blijft dan ook niet goed zitten. Bovendien zullen de muren ook uiteindelijk sneller scheuren. Om dit proces te doorbreken en toch van een mooi en glad resultaat in je huis te genieten, kun je van glasvezelbehang gebruik maken. Dit behang is ook uitermate geschikt voor oudere woningen. Vervolgens kan het behang beschilderd worden, wanneer je wat extra kleur in huis wilt. 

Ben je op zoek naar een behangsoort wat niet alleen beschermend werkt, maar ook nog eens in verschillende kleuren en motiefjes verkrijgbaar is? Dan is het behang op vliesbehang.nl ook nog eens uitermate geschikt. Ook voor oudere woningen. 

Perfecte keuze voor nieuwbouwwoningen 


Glasvezelbehang is een uitermate goede keuze voor nieuwbouwwoningen. Vaak zit er nog heel veel vocht in de muren als de woningen worden opgeleverd. Hierdoor kan je doorgaans geen gewoon behang of goed stucwerk aanbrengen. Glasvezelbehang laat echter vocht door, waardoor dit niet ophoopt in de muren en er scheuren kunnen ontstaan. Daardoor is glasvezelbehang een uitstekende keuze voor het gebruik in nieuwbouwwoningen.