Cees woonblog

Woonblog van Cees

Thuiswerken tijdens de lockdown; zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Als kantoormedewerker heb je er waarschijnlijk ook mee te maken: thuiswerken tijdens de lockdown. Veel bedrijven hebben een budget voor de werknemers zodat zij thuis een werkplek kunnen realiseren, maar hoe doe je dat eigenlijk precies? Er zijn een aantal punten waar je rekening mee dient te houden, en wij hebben ze voor je verzameld. 

Geschikte kantoorruimte

Als eerste moet je een ruimte hebben waar je in alle rust kan werken. Als je kinderen hebt of andere mensen die veel thuis zijn dan kunnen die jou afleiden van je werk, daarom is een rustige werkplek vrijwel vereist. Als je nog een aparte kamer of zolder beschikbaar hebt dan komt dat goed uit, maar dat is bij veel gezinnen niet het geval. Als je een grote tuin hebt kan je het ook overwegen om een luxe tuinkamer te laten bouwen. Een tuinkamer kan onbenutte grond efficiënt gebruiken en je de mogelijkheid bieden een professionele werkplek te creëren. Doordat een tuinkamer los staat van het huis heb je nooit last van de andere bewoners. Op die manier kan je je volledig op je werk focussen. Maar hoe kom je eigenlijk aan een tuinkamer? Die moet natuurlijk gebouwd worden, dus heb je interesse in een tuinkamer om als kantoor te gebruiken? Ga dan naar metalura.nl voor meer informatie.

Maar hoe richt je de kamer eigenlijk precies in zodat je efficiënt kan werken?

Een professioneel thuiskantoor

Een aparte kamer met een bureau, computer en een stoel is natuurlijk nog geen kantoor. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met punten waar je rekening mee moet houden met het bouwen van een thuiskantoor:

  • een in hoogte verstelbaar bureau
  • ergonomische bureaustoel
  • een extra beeldscherm voor productiviteit
  • voldoende licht (zowel natuurlijk als kunstmatig)
  • verwarming
  • air conditioning
  • eet en drinkvoorziening
  • toilet

Niet alle punten zijn even noodzakelijk, maar als je een thuiskantoor in een tuinkamer bouwt dan is een toilet wel handig. Een in hoogte verstelbaar bureau is ook niet persé nodig, maar wel beter voor je lichaam. Zo kan je wisselen tussen zittend en staand werken. Een extra beeldscherm is ook alleen handig indien je met meerdere programma’s tegelijk werkt, en air conditioning hoeft niet in ieder land. In Nederland redden we het vaak ook wel met een open raam.