Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waarom een Deens ovaal tafel kiezen?

Heb je wel een gedacht aan een Deens ovaal tafel als alternatief voor een standaard model in hout of metaal? Steeds meer mensen kiezen voor Scandinavisch design in hun huis en die keuze is goed te begrijpen. Deze meubels zijn stijlvol en hebben een rustieke uitstraling. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de functionaliteit. Ze worden gemaakt om te dienen als gebruiksvoorwerp dat veelvuldig gebruikt kan worden en tegen een stootje kan. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden en voordelen van meubelen met een Scandinavisch ontwerp. Lees maar snel verder en ontdek wat de stoere meubels voor jou kunnen betekenen en hoe ze jouw huis kunnen verrijken.

Als je van stijlvol houdt

Een Deens ovaal tafel onderscheidt zich van andere modellen door het stijlvol ontwerp. Deze modellen hebben vaak een strak en modern design dat er stijlvol uitziet in verschillende interieurstijlen. Ze kunnen ook een retro uitstraling hebben die populair is bij liefhebbers van vintage meubels. De modellen passen in vrijwel elk interieur en vormen een welkome aanvulling op de rest van je meubels. Voor sommige mensen kan het kiezen van een dergelijk model een culturele of historische betekenis hebben. Dit design staat niet voor niets bekend  om zijn invloed op moderne meubelontwerpen en veel iconische meubels zijn afkomstig uit Denemarken. Dat maakt de modellen gewild in veel huizen en ook in winkels en op kantoren of werkplaatsen.

Deens ovaal tafel is functioneel

Een Deens ovaal tafel heeft geen scherpe hoeken, waardoor deze gemakkelijker in kleine ruimtes past en minder ruimte in beslag neemt dan rechthoekige modellen. Ze kunnen ook meer zitplaatsen bieden dan ronde of vierkante modellen. Dat is het grote voordeel van een ovale vorm. Ze zijn het meest efficiënt als het aankomt op gebruiksgemak en ruimte. Deze vorm maakt ook echt een statement in je woonkamer of waar je het model ook plaatst in jouw huis.

Veelzijdig en goed te combineren

Een Deens ovaal tafel kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Je kunt er aan eten, vergaderen, werken en je kunt er een decoratief meubelstuk van maken. Vaak worden deze modellen aangeschaft in een particulier interieur. Ze worden ook regelmatig geplaatst in een professionele omgeving. Ze staan stijlvol in een kantoor en zijn handig omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Ook staan ze mooi in een ontvangstruimte. Je kunt je bezoekers er verwennen met een heerlijk kopje koffie of thee en ze op hun gemak even laten wachten met een boekje erbij.

Deens ovaal tafel gaat lang mee

Een Deens ovaal tafel is duurzaam. Deense meubels staan bekend om hun hoge kwaliteit en vakmanschap, waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan. Een dergelijk model kan dus een goede investering zijn voor de lange termijn. Je hebt er jarenlang plezier van. Het model wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt. Je mag best zien dat eraan geleefd wordt. Dat geeft het model nog meer karakter en uitstraling. Je hebt weinig omkijken naar het onderhoud ervan en het schoonmaken is een fluitje van een cent.

Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook eens de mangohouten eettafel.