Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waarom een gietvloer op hout?

Een gietvloer op hout is een idee als het niet mogelijk is om de houten vloer weg te laten halen. Het is vaak een beter optie om de houten vloer er uit te slopen zodat de vloer weer helemaal egaal wordt, maar als dit niet mogelijk is, kan je de houten vloer begieten. De houten vloer onder de gietvloer zal dan wel kunnen dienen als goede basis. Een gietvloer kan dus zonder gedoe over een houten vloer heen. Het is wel van belang dat de basis vlak is. Wat moet je nog meer weten over een gietvloer? Je leest het hier.

Waar moet ik beginnen

Zoals als eerder werd vermeld is het belangrijk dat de ondergrond vlak en egaal is. De houten vloer eronder mag dus niet voorzien zijn van losse stukken. De grond moet ook worden gecontroleerd op kwaliteit. Als het hout slechte onderdelen bevat, moeten deze namelijk vervangen worden voordat de gietvloer erover heen komt. Verder is het belangrijk dat de vloer goed verbonden is. De gehele basis mag geen gaatjes en deukjes bevatten. Als hier sprake van is, moeten deze worden gedicht. Dit geldt ook voor hobbels, die moeten glad gemaakt worden. Er moeten veel controles worden gedaan. Wanneer alles helemaal glad is, kan de gietvloer worden gelegd. 

Doe het niet zelf

Een gietvloer op hout is wel mogelijk, maar het vereist wel ervaring. Het is namelijk een arbeidsintensief proces. Het wordt aangeraden om je in het aanlegproces te verdiepen. Je zult het dan wellicht beter begrijpen hoe het in zijn werk gaat. Een houten vloer kan door luchtvochtigheid en temperatuurverschillen gaan krimpen, dit komt doordat hout een natuurlijke stof is. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten en voor iemand met voldoende advies aan de slag gaat. Het is namelijk een project dat geklaard moet worden door iemand met jarenlange ervaring. Voor een gietvloer op hout kun je terecht bij Martijn de Wit Vloeren.