Cees woonblog

Woonblog van Cees

Zoek je nieuwe trapbekleding? Zo vind je iets wat er echt uitspringt

Een trap wordt vaak zwaar belast en kan na verloop van tijd beschadigd raken. Bovendien is een trap een belangrijk onderdeel van de woning en bepaalt het mede de uitstraling van een interieur. Een goede trapbekleding kan daarom een groot verschil maken in hoe je huis eruit ziet. Kies je voor een leren trapbekleding, dan geef je je woning een luxe en chique uitstraling. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een leer voor je trap? In dit artikel vind je vijf tips die je helpen bij het kiezen van een goede trapbekleding.

Kies het juiste leer

Niet alle leersoorten zijn geschikt voor trappen. Leer moet slijtvast zijn en goed tegen vocht kunnen. Bijvoorbeeld, nubuck- of suède leer is minder geschikt voor trappen, omdat het vocht en vuil opneemt. Daarentegen is glad leer of gedekverfd leer wel geschikt en is het makkelijk schoon te maken.

Kies een goede kleur

De keuze van de kleur hangt af van de rest van je interieur. Je kunt ervoor kiezen om je trapbekleding te laten matchen met de kleur van je meubels of muur. Een neutrale kleur zoals wit, zwart of grijs past bijna bij elke kleur en inrichting. Maar een felle kleur of print kan ook zorgen voor een leuk accent in je woning.

Kies een goede structuur

De structuur van de trapbekleding moet niet alleen bij de stijl van je interieur passen, maar ook functioneel zijn. Een structuur met reliëf of een patroon kan voor meer grip zorgen. Een effen structuur zorgt daarentegen voor een strakke uitstraling.

Kies voor kwaliteit

Trapbekleding is niet goedkoop, maar investeren in goede kwaliteit leren traptreden is de moeite waard. Een hoge kwaliteit lederen trapbekleding gaat langer mee en is beter bestand tegen slijtage en vuil.

Laat het plaatsen door een professional

Laat je trapbekleding plaatsen door een professional. Een vakman kan kwaliteit garanderen en weet hoe hij het leer op de juiste manier moet bevestigen. Bovendien kan de vakman je adviseren in de keuze van de kleur, de structuur en het soort leer.

Samenvatting

Bij de keuze van de juiste leer voor je trapbekleding komt veel kijken. Door rekening te houden met de bovenstaande tips kun je de juiste keuze maken. Kies voor het juiste leer, de juiste kleur, structuur en kwaliteit. Laat het plaatsen door een vakman, zodat je zeker weet dat de trapbekleding op de juiste manier wordt bevestigd. Een lederen trapbekleding geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar biedt ook een duurzame oplossing voor je trap.

Bron: Belledo.nl