Cees woonblog

Woonblog van Cees

De soorten Taxus van Haagplanten Heijnen

Taxus van Haagplanten Heijnen

Van elke haagplant zijn er verschillende soorten beschikbaar. Dat is niet anders bij de Taxus van Haagplanten Heijnen. De Taxus is een overkoepelende plantensoort waar een aantal andere planten onder vallen. Het is dan ook een plant waarvan altijd wel een versie is die in jouw tuin past.

Over de Taxus

De Taxus wordt op grote schaal gekweekt in Europa en Azië. Hij komt wonderbaarlijk genoeg ook in verschillende vormen voor in verschillende continenten. Misschien wel de meest opmerkelijke en belangrijke eigenschap van deze plant is dat hij zeer winterhard is. Dat wil zeggen dat hij elk soort winter prima en gezond kan overleven. Het is dan ook niet gek dat deze plant zeer populair is in ons land. Wij hebben immers soms best barre winters. Met een Taxus is dat geen enkel probleem, althans niet voor je tuin.

Taxus Baccata, David en Hicksii

Er zijn een heleboel soorten Taxus om uit te kiezen bij Haagplanten Heijnen. Winterhard zijn ze eigenlijk allemaal maar toch zijn er nog enkele verschillen waar je rekening mee moet houden in je keuze. Want de groeisnelheid is niet voor elke soort hetzelfde. Wil je een erg grote haag laten groeien en wil je dat dit vrij snel gebeurt? Dan is de Taxus Baccata een goede optie. Voor een lagere haagplant is de Hicksii juist weer een aanrader. 

Taxus van Haagplanten Heijnen

Tips voor de keuze

Het is goed om eerst even voor jezelf op papier te zetten wat je nu precies zoekt, voor je een keuze maakt. Heb je veel zon, schaduw of allebei in de tuin? Wat voor grond staat er? Hoe hoog moet de haag  worden en wil je dat deze in de winter ook groen is? Allemaal vragen waar je een antwoord op moet hebben om een keuze te maken.