Cees woonblog

Woonblog van Cees

De veelzijdige kracht van magneten

Een magneetband kan worden ingezet voor vele praktische doeleinden, voor bijvoorbeeld het bevestigen van voorwerpen aan de muur. Magneten bezitten veel voordelen vergeleken met alternatieven, zoals plakgum of dubbelzijdig tape. Dat is echter niet het enige wat deze speciale tape kan bieden: het levert ook eindeloze creativiteit op! Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van je eigen magneetdetector of je eigen vismagneet? 

Magneetbanden voor ieder huishoudelijk klusje

Het grote voordeel van magneetbanden of magneet tape is de hoge draagkracht die het materiaal kan verdragen. Daarom is dit materiaal een stuk geschikter voor het ophangen van muurdecoraties dan dubbelzijdig tape of plakgum. Magneetbanden kunnen gemakkelijk zware voorwerpen zoals grote schilderijen aan. Ondanks dat het spul stevig is, is het ontzettend makkelijk om te knippen met een een standaard schaar. Verder zijn zowel magneet tape als magneetbanden vaak voorzien van een dubbelzijdige plaklaag, waardoor de magneet gemakkelijk vast te zetten zijn aan de muur en de muurdecoraties. 

Bovendien is het niet nodig om gaten in de muur te boren, wat bijvoorbeeld wel nodig is bij het bevestigen van haakjes voor het ophangen van een schilderij. Magneet tape is dus ideaal voor mensen die in een huurhuis of appartement wonen. Ook in de badkamer komen magneetbanden goed van pas. Het materiaal is waterresistent en zal dus niet worden beschadigd door de vochtigheid. 

Magneetbanden voor de echte doe-het-zelver!

Verder hoeven magneetbanden niet altijd verstopt te zitten achter muurdecoratie of ander decor. Magneet tape is namelijk in allerlei leuke kleurtjes verkrijgbaar, soms zelf met mooie motiefjes! De banden vervullen dus niet alleen een praktische functie, maar kunnen ook de boel opvrolijken of kunnen worden ingezet voor knutselprojecten. Al zou je het niet meteen zeggen, magneetbanden kunnen veel creativiteit teweegbrengen. Iemand met een creatieve ziel kan er van alles mee maken, het zal je verbazen hoeveel mogelijkheden er zijn. 

De verrassende functies van magneet tape

Magneet tape is ontzettend handig voor in huis, voor bijvoorbeeld het ophangen van voorwerpen of kunst. Je kunt echter nog veel meer ondernemen met magneet tape. Er bestaat namelijk tape die gemaakt is van neodymium, een van de sterkste materiaalsoorten op de wereld. Je kunt bijvoorbeeld een eigen magneetdetector maken! Plak de magneet tape op rond niet-magnetisch voorwerp en je magneetdetector is al klaar. Ook kun je bijvoorbeeld gaan magneetvissen op deze manier. Voor kinderen kan dit ook ontzettend leuk zijn en het enige wat je er voor nodig hebt is magneet tape! Kortom, een goede keuze!