Cees woonblog

Woonblog van Cees

Een kindercamping in Oostenrijk gezocht? Selecteer ‘m op deze kenmerken

kindercamping in Oostenrijk

Dat je eens met je gezin op vakantie zou willen naar Oostenrijk, dat is maar wat goed voor te stellen. Op het gebied van natuurschoon is er in Europa simpelweg nauwelijks een land te vinden dat meer biedt dan Oostenrijk. Daarnaast biedt dit Alpenland nog het nodige op cultureel en culinair gebied. Wanneer je met je gezin reist is het trouwens wel zaak met verstand een accommodatie te kiezen. Een kindercamping in Oostenrijk lijkt dan ook al snel de beste keuze. Hieronder lees je wat cruciale kenmerken en voorwaarden zijn van zo’n kindercamping.

kindercamping in Oostenrijk

Speelgelegenheden

Op een goede kindercamping zijn uiteraard genoeg speelgelegenheden aanwezig. Deze kunnen in de vorm komen van speeltuinen, maar ook zwembaden en waterspeeltuinen doen het bij kinderen altijd goed. Dit geldt ook voor sportieve faciliteiten zoals tafeltennistafels, sportvelden en bowlingbanen.

Animatie

Wanneer een kindercamping animatieprogramma’s aanbiedt, dan is dat een grote pré. Animatie leidt immers bij uitstek tot onvergetelijke ervaringen en origineel amusement.

Sanitaire voorzieningen

De sanitaire faciliteiten horen op een kindercamping te zijn verrijkt met voorzieningen waar gezinnen met jonge kinderen echt iets aan hebben. Hierbij valt te denken aan ruimtes waar je een baby kunt verzorgen, familiedouches en extra lage toiletten in de sanitairgebouwen.

Weinig verkeer

Druk spelen op de camping en tegelijkertijd goed letten op langsrijdende auto’s, dat is voor een kind bijna niet te doen. Een goede kindercamping zorgt er dan ook voor dat er zo min mogelijk auto’s over het terrein rijden. Idealiter is het zelfs autovrij. In dat geval parkeer je je auto gewoon bij de campingingang.

Apart kampeerveld

Er zijn ook campings die zich niet per se volledig kindercamping noemen, maar die wel een apart kampeerveld inrichten voor gezinnen met jonge kinderen. Zo wordt op dit veld een ideale atmosfeer gecreëerd voor kinderen waar ze veilig kunnen spelen.