Cees woonblog

Woonblog van Cees

Organiseer de perfecte avond met een BBQ Cortenstaal

BBQ cortenstaal

Er gaat niets boven een avond met goed gezelschap, lekker vlees en lekkere drankjes. Als je van plan bent om een barbecue te organiseren, komt hier soms meer werk bij kijken dan je denkt. Wat vindt iedereen lekker? Hoeveel heb je van alles nodig? Zijn er speciale dieetwensen? Hoe kun je vlees het beste bereiden op de BBQ? In deze blog geven we je een aantal tips om een onvergetelijke avond te beleven!

Houd de gril vet

Niets is zo vervelend als een stukje vlees dat aanbrandt tijdens het grillen. Zorg er daarom voor dat de grill constant vet blijft. Dit kun je doen door een propje keukenrol in olie te dippen en dit tussen het grillen door op het rooster te smeren. Tip: deze BBQ Cortenstaal heeft een grillplaat, waarop vlees minder snel aanbrandt.

BBQ cortenstaal

Eetbare stokjes

Dit klinkt misschien raar, maar in plaats van houten of metalen stokjes als spies gebruiken, kun je ook eetbare stokjes gebruiken om je vlees en groente aan te spiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kaneelstok, limoengras of rozemarijn. Dit geeft meteen extra smaak aan het gerecht plus het eten brandt minder snel aan.

Leg niet teveel vlees op de grill

Het kan verleidelijk zijn om zo veel mogelijk vlees tegelijk op de grill te leggen. Echter heeft elke soort vlees een andere hoeveelheid tijd nodig om te garen. Het kost dus eigenlijk helemaal niet minder tijd om veel vlees op de grill te leggen, want je moet constant alles in de gaten houden.