Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe zorg je ervoor dat je tuin bij je woning past

Van je tuin alleen genieten, dat moet geen probleem zijn en hetzelfde geldt voor je woning. Alleen, wil je van beide tegelijkertijd genieten, dan dien je ervoor te zorgen dat een aantal zaken op de juiste manier zijn aangepakt. Daarom hierbij een aantal tips van een hovenier in Almere om ervoor te zorgen dat je tuin bijpassend is bij je woning. 

Opties om te zorgen dat je tuin bij je woning past

Niet is zo heerlijk als je zo vanuit je huis je tuin kunt betreden. Zorg er daarom voor dat er een niet al te grote barrière tussen de twee aanwezig is. Denk maar aan een flinke muur met een klein raampje. Een beter alternatief is te zorgen voor veel glas. De keuze vroeger voor een dikke muur was vanwege de isolatie. Tegenwoordig, door gebruik te maken van allerlei technieken biedt glas eenzelfde of wellicht een nog betere isolatie. Zorg dus voor een flinke pui als dat mogelijk is. Door een groot glasoppervlak kun je je tuin beleven en dat geeft een zeer fijn gevoel. Wanneer je kiest voor een pui kun je gaan voor hout, staal of aluminium. Kijk wat het beste past bij je woning en je tuin zodat er een soort samenspel ontstaat.

Vloer

Een andere manier om je tuin zo goed mogelijk bij je woning te laten passen is te kijken wat je met de vloer kunt doen. Is het mogelijk dat je bijvoorbeeld dezelfde structuur als wat je binnen hebt, ook toe te passen op je tuin, dan ontstaat er een natuurlijke overgang waarbij je bijna niets merkt van de scheiding. Resultaat, alles wordt nog ruimtelijker.Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je tuin bij je woning past. Loop daarvoor vandaag nog langs bij Boumans Hoveniers.