Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoeveel energie je bespaart met isolatieglas in je huis

Geld besparen is altijd welkom. Het geeft je meer vrijheid en plezier en dat is erg belangrijk in het leven. Nu kun je op vele manieren geld besparen en één van die manieren is je huis te laten voorzien van isolatieglas

Isolatieglas en financieel voordeel

Natuurlijk is het niet zo dat je van de ene op de andere dag door voor isolatieglas te kiezen, je direct financieel voordeel zult merken. Het kopen en laten plaatsen van isolatieglas brengt flink wat kosten met zich mee. Maar gelukkig is het voordeel daarbij dat je deze uitgaven op termijn weer kunt terugverdienen. Want je zal namelijk te maken krijgen met lagere stookkosten die op de nota van je energieleverancier staan. Immers, minder stoken betekent ook minder verbruik van aardgas, dus minder kosten. 

Wanneer we kijken naar een twee-onder-één kap woning, dan zul je daar door het plaatsen van isolatieglas ongeveer op jaarbasis een dikke 300 euro besparen. Hetzelfde geldt ook als het gaat om een hoekwoning. Daartegenover staat er een investering van tussen de 3.000 tot 4.000 euro.

Tussen- en vrijstaande woning

Heb je een tussenwoning, dan is de besparing door isolatieglas ergens rond de 300 euro met daartegenover een investering van rond de 3.000 euro. Een vrijstaande woning, daar is de besparing iets groter, alleen heb je dan wel te maken met een iets grotere investering. Je dient rekening te houden met een besparing die tussen de 400 en 500 euro ligt op jaarbasis met daarbij een investering van rond de 5.000 euro.

Exact weten wat voor voordeel kiezen voor isolatieglas met zich meebrengt? Neem daarvoor contact op met Riboglas.