Cees woonblog

Woonblog van Cees

Schoonmaak tips voor in huis

Komt het neer op het schoonmaken van je huis, dan wil je dat je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf bent. Er zijn namelijk flink wat mogelijkheden, maar ga je net op de verkeerde wijze te werk, je bent dan meer tijd kwijt dan nodig en dat is geen ideale situatie. Daarom in dit blog een aantal tips om schoon te maken in je huis, gegeven door een schoonmaakbedrijf in Hoorn

Handige schoonmaak tips voor in huis

Tijd is een belangrijk gegeven en daarom dien je te kiezen voor wegwerpdoekjes als je bijvoorbeeld bezig bent met de keuken, badkamer of toilet. Gebruik je namelijk een microvezeldoek, dan zal je deze na afloop dienen te reinigen en te laten drogen wat weer extra tijd vergt. Een wegwerpdoekje gooi je na afloop netjes in de prullenbak. Aan de andere kant, bij gebruik van een microvezeldoek heb je vaak geen schoonmaakmiddel nodig en dat is uiteraard ook weer een plus.

Dien je de vloer schoon te maken en heb je een hekel eraan dat er strepen ontstaan als je de dweil er overheen haalt, gebruik dan niet een willekeurig schoonmaakmiddel. In zo’n geval doet ammoniak wonderen. Je houdt er niet alleen een schone vloer aan over, maar ook die vervelende strepen zijn niet te bekennen.

Stofzuiger

Een stofzuiger doet wonderen, maar elke keer voor het minste en geringste zo’n zwaar ding uit de kast halen is ook niet echt handig. Een mooi alternatief vormt een kruimeldief. Het is licht, handelbaar en doet exact hetzelfde als een stofzuiger zolang het maar met de kwaliteit goed zit. 

Wil je ondanks deze tips het schoonmaken van je huis aan een professional overlaten? Maak dan gebruik van de diensten van Van Berkel Schoonmaakbedrijf