Cees woonblog

Woonblog van Cees

Soorten wijnen, wat is de beste Portugese wijn?

barkrukken hout

Soorten dranken. De een heeft liever een alcoholvrij drankje, terwijl de ander het wel lekker vindt een alcoholische versnapering te nuttigen. Maar welke soorten alcoholische dranken heb je? Je hebt bijvoorbeeld van de wijnen ook een Portugese wijn, maar wat is dan de beste Portugese wijn? Hieronder kom je er meer over te weten. 

Bier

Om te beginnen met milde dranken heb je bier. Je hebt verschillende soorten bier.  Na een alcoholische gisting van wordt krijg je bier. Het wordt bereid met zetmeel- en suikerhoudende grondstoffen. Veel mensen drinken een biertje na een lange dag werken of op het terras. Bier moet je leren drinken, want vaak is het de eerste keer nog niet zo lekker. Het percentage aan alcohol in bier ligt vaak niet superhoog. 

Wijnen

Naast bier heb je ook nog wijn. Bij wijn ligt het percentage aan alcohol vaak ook niet zo hoog. Wijn is ook een milder drankje. Het wordt gemaakt van druiven. De drank ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het complete proces van wijnbereiding noemen ze vinificatie. Wijn heb je in veel verschillende soorten. De een is net wat zoeter dan de ander. Ook binnen de Portugese wijnen heb je veel verschillen. Is er bijvoorbeeld een beste Portugese wijn?  

Sterke dranken

Naast het bier, wijn en de beste Portugese wijn heb je ook nog sterkere dranken. Vanaf 15 procent aan alcohol in de drank, wordt het sterke drank genoemd. In sterke drank zit dus een groot percentage aan alcohol. Bij deze dranken kun je bijvoorbeeld denken aan whiskey of rum. Sterke drank wordt vaak gebruikt bij het maken van cocktails, maar wordt ook zeker gedronken als likeur naast bijvoorbeeld koffie. 

Alcoholvrije dranken

Toch zijn er genoeg mensen die alcoholvrije dranken nuttigen. Natuurlijk mogen kinderen onder 18 jaar nog geen alcohol nuttigen. Dit heeft als reden, omdat het niet goed is voor je lichaam. Vooral voor de leeftijd van 18 ben je nog in volle groeit. Maar naast de de grens van 18 jaar zijn er genoeg mensen die, na deze leeftijd gepasseerd te hebben, nog steeds geen alcohol nuttigen. Een alcoholhoudend drankje is namelijk niet echt goed voor je lichaam. De een vindt het minder lekker en de ander kiest er bewust voor, omdat het niet goed is voor lichaam en geest.

De beste Portugese wijn

Maar wat is dan de beste Portugese wijn? Het is lastig te zeggen wat de beste Portugese wijn is. Iedereen heeft namelijk een andere voorkeur. Toch is er een top 3 van de beste Portugese wijn. De eerste van de top 3 beste Portugese wijn is de Herdade do Portocarro Tinto. Dit is een wijn die een blend van 3 druivensoorten heeft. Het heeft een felle granaatappel kleur. Dan heb je nog de Adega de Redondo. Deze wijn is donkerrood van kleur. De geur ruikt naar rijp fruit, met chocolade en vanille. Als laatste uit de top 3 van beste Portugese wijn heb je de Quinta de Vegia tinto. Deze beste Portugese wijn is rood en vol fruit. De geur is erg bloemachtig met groentes.