Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waarom je een stalen deur eerder moet kiezen dan een houten deur

Vroeger had iedereen een houten deur. Tegenwoordig zijn stalen deuren helemaal van deze tijd. Stalen deuren zijn zo populair omdat ze de woonkamer bijvoorbeeld een ruimere uitstraling geven. Tegenwoordig geven meer mensen om het milieu en dan is een stalen deur beter.  DeRooySteeldoors verkoopt stalen deuren en zal hieronder uitleggen waarom je beter kan kiezen voor een stalen deur dan voor een houten deur.  

ruimere uitstraling

Stalen deuren geeft je woonkamer een luxe uitstraling.  De zwarte omlijsting geeft je huis, kantoor of bedrijfspand een industriële en moderne uitstraling. De stalen omlijsting geeft ook een stoere uitstraling aan je interieur.  Ook een deur van staal maakt je interieur open, Dit komt omdat de deur transparant is. Een stalen deur zorgt ook voor meer licht. 

Een stalen deur zorgt niet alleen voor een ruimere uitstraling of voor meer licht. De stalen deur is ook goed geïsoleerd  en laat dus geen kou, tocht en geluid door .  Een stalen deur is gemakkelijk te onderhouden.  Wel  is het wel aan te raden om af en toe de stalen deur afnemen met een stofdoek. De stalen deuren komen mooi tot hun recht in verschillende interieuren. Door stalen deuren te plaatsen komt er ook meer licht naar binnen waarvoor de woonkamer vanzelf groter lijkt. 

milieu en onderhoud

Hout is een natuurlijk product en gaat dus minder lang mee dan het staal van een stalen deur. Mensen zijn tegenwoordig meer bezig met wat goed is voor het milieu daardoor kan je ook beter kiezen voor stalen deuren dan voor houten deuren. Hout is namelijk slecht voor het milieu voor het maken van houten deur worden er namelijk bomen gekapt. Het leefgebied van de dieren wordt door het kappen bomen ook steeds kleiner. Door het kappen van die bomen gaat een groot stuk leefgebied van onze dieren kapot. Doordat er bomen gekapt worden zullen in de loop van tijd ook dieren kunnen uitsterven. Een houten deur heeft veel onderhoud nodig. Je moet de deur af en toe opschuren  en lakken als de deur een beetje lelijk wordt.  Door vochtig weer kan een houten deur gaan uitzetten. Door het uitzetten van deur kan de deur dan af en toe moeilijk op slot gaan.  Een houten deur heeft veel verschillenden kleuren dit komt door het hout. Geen een stukje hout is namelijk hetzelfde. Ook kunnen er scheurtjes ontstaan in een houten deur wat een deur een lelijke uitstraling geeft.