Cees woonblog

Woonblog van Cees

Wat zijn de voordelen van raamdecoratie?

Raambekleding kunnen veel verschillende functies hebben. Raamdecoraties kunnen ook een toegevoegde waarden hebben aan je interieur. Raamdecoraties zoals gordijnen en elektrische houten jaloezieën kunnen veel sfeer geven aan je interieur. De reden waarom mensen kiezen voor raambekleding is om de zon buiten te houden als je eigenlijk televisie wilt kijken. 

Ieder soort raambekleding is anders en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook is het gebruik van de type raambekleding weer anders als je kiest voor raambekleding in de slaapkamer wil je natuurlijk dat de raambekleding verduisterend is. Voor raamdecoratie in je woonkamer is dat weer anders daar wil je juist weer dat de raambekleding wat natuurlijk licht naar binnen laat maar wel zorgt voor meer privacy, Waarom zou je eigenlijk kiezen voor raambekleding? dat kan je lezen in dit artikel. 

Privacy 

Je vind vast privacy heel belangrijk en je bent echt niet enige die dat vind. Zeker als je in een vertrouwde omgeving bent zoals je eigen huis vinden veel mensen privacy een belangrijk aspect. Als je een woning hebt met veel ramen dat is mooi voor het licht maar wat minder voor je privacy. Het is natuurlijk niet prettig dat iedereen zomaar naar binnen kunt kijken terwijl jij lekker op de bank zit met een zak chips in je comfy outfit. Je kunt er voor kiezen om dan raambekleding op te hangen, plisségordijnen zijn bijvoorbeeld goed om op te hangen als je meer privacy wilt. 

Inbraak 

Als je hebt gekozen om raambekleding op te hangen is de kans dat er bij u wordt ingebroken een klein stukje kleiner geworden. Raambekleding zorgt er voor de kans verkleint wordt doordat, als er raambekleding hangt niet te zien is of er iemand thuis is. Ook is er niet te zien voor de inbrekers of er in het huis nog waardevolle zijn die dieven zoeken. Hierdoor durven inbrekers minder snel in te breken bij jou in huis als er raambekleding hangt. 

Energie besparen 

In de winter wil je natuurlijk dat het lekker warm is. Momenteel zijn de energierekeningen niet meer te betalen dus je wilt graag besparen op je energie gebruik. Het ophangen van raambekleding kan daarbij helpen, door raambekleding op te hangen hou je de warmte binnen in de ruimte hierdoor wordt er flink bespaard op je energierekening. 
Bekijk de website van Poweredblinds voor de mogelijkheden wat betreft decoratie