Cees woonblog

Woonblog van Cees

Voorkom whiplash bij verhuizing

Een veelvoorkomend moment dat je een whiplash oploopt, is tijdens een auto-ongeluk. Als een andere auto je van achteren aanrijdt en je hoofd plotseling eerst naar achteren en dan naar voren wordt geslingerd. Ook in andere gevallen kan een whiplash je overkomen bijvoorbeeld tijdens het sporten, op je werk en ook thuis. Op het moment dat je aan het verhuizen bent, zijn er meerdere momenten waarop je een whiplash kan oplopen.

Oorzaak en klachten whiplash

Tijdens de verhuizing moet je oppassen voor een whiplash. Anders loopt je verhuizing flinke vertraging op of je kunt niet verder klussen aan je droomhuis. De whiplash kan je oplopen als je je spullen van het ene huis naar het andere huis aan het verplaatsen bent. Maar dit kan ook gebeuren als je aan het klussen bent in je huis en onverwachts valt. Whiplash klachten zijn pijn aan de nek, soms armen en aan je schouders. Je nek wordt vaak heel erg stijf, waardoor je hem moeilijk kunt draaien. Andere klachten zijn moeheid, misselijkheid, hoofdpijn en overprikkeling. Je leest het al, het is echt geen pretje om een whiplash te krijgen.

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen voor een whiplash. Allereerst, en dat is eigenlijk altijd met elke vorm van stijfheid, werkt het om te blijven bewegen. Dit kan flink pijn doen en onnatuurlijk voelen, maar als je je nek niet beweegt, wordt deze nog alleen maar stijver. Je kunt ook naar een fysiotherapeut. Deze helpt je stapje voor stapje met verschillende oefeningen om van je stijfheid af te komen.

Schadeclaim

Er zijn meerdere momenten waarop je een whiplash kan oplopen. Dit kan ook gebeuren door de schuld van iemand anders. Als je bijvoorbeeld whiplashklachten hebt na een aanrijding, dan kun je aanspraak maken op een schadevergoeding. Degene die jou aangereden heeft, kun je hiervoor aansprakelijk stellen. Er zijn verschillende manieren waarop je vergoed kan worden. Als je arbeidsongeschikt bent of medische kosten hebt dan kun je hiervoor vergoed worden. Maar de kans bestaat bijvoorbeeld ook dat je door de nekklachten zelf het huis niet meer kan onderhouden. In zo’n geval kun je de kosten voor de hulp in het huishouden ook vergoed krijgen.

Een andere vorm van vergoeding is smartengeld. Dat is de vergoeding voor de klachten die je hebt. Of als je door het ongeluk niet meer durft te rijden of psychische schade hebt opgelopen. Er zijn bij een whiplash dus veel mogelijkheden om een vergoeding te krijgen. Hier moet je wel van op de hoogte zijn. Een letselschade advocaat lelystad kan je hiervan op de hoogte brengen.