Cees woonblog

Woonblog van Cees

Met een reiskussen geniet je meer van je reis

De zomervakantie staat weer voor de deur. Heb jij je reis al gepland? De kans is vrij groot dat je in het vliegtuig stapt om een ander land te gaan verkennen. Het kan echter ook zijn dat je met een groep met de bus op vakantie gaat. Ook dat is een fijne manier van reizen. En wat denk je van reizen met de trein of met de (eigen) auto? Het zijn allemaal manieren om op ontdekkingsreis te gaan. In Nederland of in het buitenland. Wanneer je dan aankomt in je hotel, appartement of huisje, moet je het met het bed maar net treffen. Je kunt niet overal M line bedden verwachten. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat je goed uitgerust aankomt op de plaats van bestemming. Een reiskussen is dan onmisbaar!

Een reiskussen zorgt voor meer comfort tijdens je reis

Maar het is dan wel belangrijk dat je het reiskussen op de juiste manier gebruikt. Een reiskussen heeft een dikke kant en een kant die wat toe loopt en waar een drukknoopje te vinden is. Voor de meest ontspannen houding tijdens je reis draai je het reiskussen met het knoopje in de nek en de dikke kant onder de kin. Je kunt dan heerlijk ontspannen je hoofd laten hangen. En omdat je niet achterover ligt, zal ook het snurken wel meevallen.

Wat kun je nog meer doen om je reis meer comfortabel te maken?

Zorg dat je goed uitgerust op reis gaat. Natuurlijk is het vaak nog even stressen voor je vertrekt, maar probeer dat een paar dagen eerder te doen, net als het inpakken van je koffer en de koffers van je kinderen. Eet gezond en niet te veel suiker en zout. Van suiker kun je erg onrustig worden en dat is, natuurlijk, niet handig als je lang stil moet zitten in een vliegtuig of bus. Teveel zout zorgt ervoor dat je vocht gaat vasthouden. Dit kan zorgen voor dikke enkels en vingers en een gevoel van algehele malaise.

Zorg dat je bij de hand hebt wat je nodig kunt hebben onderweg

Je reiskussen hoef je echt niet in je handbagage te doen. Je kunt deze, dankzij de handige knoopsluiting, gewoon aan je rugzak haken. In je rugzak doe je, behalve een boek en je koptelefoon, ook je medicijnen voor dagelijks gebruik. Ook reispilletjes tegen de misselijkheid zijn geen overbodige luxe. Ga je met het vliegtuig? Neem dan wat kauwgum mee voor tijdens het opstijgen en landen.