Cees woonblog

Woonblog van Cees

3 keukenapparaten die je niet kan missen

Een keuken zonder keukenapparatuur is als een slaapkamer zonder bed; je kan niet zonder. Voor bijna iedereen is het van groot belang dat je de juiste apparaten in je keuken hebt staan. In dit artikel benoemen we drie verschillende apparaten waar jij niet meer zonder kan.

Kookplaat

Om te kunnen koken in de keuken is één ding erg essentieel: een kookplaat. Bij het uitzoeken van een nieuwe kookplaat heb je verschillende opties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een inductiekookplaat. Dit is een moderne, strakke plaat die nauwelijks opvalt in je keuken. Het is een duurzame manier van koken, maar je moet hier wel speciale pannen voor aanschaffen. Een andere optie is een gaskookplaat. Dit is een traditionele manier van koken en veel mensen zijn nog steeds groot liefhebber van koken op gas. Een voordeel is dat je gemakkelijk de hitte aan kan passen, maar helaas is deze manier van koken niet zo duurzaam. De Bosch Accentline heeft erg mooie kookplaten in het assortiment.

Afzuigkap

Wanneer je aan het koken bent, is een afzuigkap ook erg belangrijk. Een afzuigkap zorgt er namelijk voor dat je keuken fris blijft door de geuren en dampen die van het eten afkomen af te voeren. De meeste afzuigkappen worden boven de kookplaat gemonteerd, maar je hebt tegenwoordig ook afzuigkappen die verwerkt zitten in de kookplaat. Een voordeel van deze laatste optie is dat je niet meer het risico loopt dat je je hoofd stoot tegen de afzuigkap.

Ben je nog op zoek naar nieuwe apparaten voor in jouw keuken? Op inbouw.nl vind je ontzettend veel verschillende keukenapparaten.

Bron: Keukenloods.nl