Cees woonblog

Woonblog van Cees

Alles wat je nodig hebt in de horeca

In de horeca is er vaak veel nodig. Er moet gezorgd worden voor de complete ervaring van een gast vanaf het moment dat ze voor het eerst met een restaurant in contact komen tot het punt dat ze afgerekend hebben en het restaurant verlaten. Hier komt erg veel bij kijken, dit komt mede omdat de gerechten die een restaurant maakt vaak dingen zijn die een gast thuis zelf niet zo makkelijk zou kunnen maken en dit maakt de ervaring dus een stuk bijzonderder. Om deze reden heeft een restaurant ook materialen die de meeste mensen niet in huis hebben zoals biertappen en een wijn klimaatkast.

De ervaring

De ervaring in de horeca wordt vaak beschreven als een hapje eten en drinken, hier komt echter veel meer bij kijken. De combinatie tussen eten en drinken is voor veel restaurants van grote relevantie, zeker als de kwaliteit hoog ligt. Restaurants die een wijnarrangement aanbieden leggen een focus op de zogenaamde smaak-spijs combinatie, die de ervaring af kan maken. De wijnen die hierbij geboden worden moeten dan ook perfect geserveerd worden. Daarom is het relevant dat de temperatuur van zowel rode als witte wijnen perfect is. Een wijn klimaatkast kan er voor zorgen dat deze temperatuur perfect is voor de verschillende wijnen. 

Praktisch gemak

In de horeca is het ook relevant dat alles goed zichtbaar is zodat het voor het personeel makkelijk is om snel te werken. Dit is zeker van relevantie op drukke avonden. Het is zeer ongunstig om tijd te verliezen aan zoeken terwijl  een drankjes zijn om klaar te maken en gerechten zijn om aan gasten te serveren. De glazen deur van een wijnkast maakt het voor het personeel ook makkelijker om snel wijnen te vinden, zeker wijnen die niet het meest voorkomend zijn. Het is logisch dat deze voor het personeel niet altijd makkelijk te vinden zijn. Een wijnklimaatkast helpt dan mooi om de Smaak van de wereld mee te geven.