Cees woonblog

Woonblog van Cees

Botanische woonstijl: omringd worden door natuur in huis 

deurknopje

De botanische stijl 

De botanische woonstijl is een populaire trend die steeds meer aan populariteit wint. Het kenmerkt zich door het gebruik van veel planten, bloemen en andere natuurelementen in de inrichting van het huis. Het doel is om een gevoel van sereniteit en verbinding met de natuur te creëren in uw eigen huis. In dit blog zullen we dieper ingaan op de verschillende kenmerken van deze stijl en hoe u deze kunt toepassen in uw eigen huis. 

Groene accenten 

Het belangrijkste kenmerk van de botanische stijl is natuurlijk het gebruik van planten en bloemen. Dit kan variëren van grote groene kamerplanten tot kleine bloempotten met cactussen en succulenten. Het is belangrijk om te kiezen voor verschillende soorten en maten planten om het geheel visueel interessant te houden. 

Natuurlijke materialen 

Een ander belangrijk kenmerk van de botanische stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, rotan, jute en bamboe. Deze materialen geven een warme en natuurlijke uitstraling aan het interieur. Dat kan terugkomen in bijvoorbeeld een rotanstoel, een deurknopje of een bamboe kast. 

Aardetinten 

De botanische woonstijl maakt veel gebruik van aardetinten zoals groen, bruin en beige. Dit zorgt voor een harmonieus geheel met de groene accenten van de planten. Als je deze stijl dus nastreeft, moet je de muren in een natuurlijke kleur verven. 

Zorgvuldige verlichting 

Verlichting is een belangrijk aspect van de botanische woonstijl. Hierdoor worden de planten en natuurlijke materialen mooi uitgelicht. Gebruik bijvoorbeeld hangende lampen of spotjes om de planten te accentueren. Gebruik in ieder geval geen fel wit licht.  

Creatieve wanddecoratie  

Wanddecoratie speelt ook een belangrijke rol in de botanische woonstijl. Hierbij kunt u denken aan plantenprints, grote schilderijen met een natuurthema of zelfs een groene muur. Dit soort variaties kunnen het verschil maken tussen een saaie of een gezellige kamer. 

De natuur in huis halen 

De botanische woonstijl is een unieke manier om de natuur in huis te halen en een gevoel van rust en sereniteit te creëren. Door gebruik te maken van groene accenten, natuurlijke materialen, aardetinten, zorgvuldige verlichting en creatieve wanddecoratie, kunt u een unieke en aangename woonomgeving creëren. 

Een andere manier om de botanische stijl toe te passen, is door gebruik te maken van natuurlijke texturen en patroon in de accessoires zoals kussens, dekens en tapijten. U kunt ook natuurlijke materialen gebruiken voor raamdecoratie zoals houten jaloezieën of gordijnen van linnen of katoen. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de botanische woonstijl geen vaststaand concept is, het is eerder een gevoel en sfeer die u wilt creëren. Dit betekent dat u kunt experimenteren met verschillende planten, materialen en kleuren om de stijl te creëren die het beste bij u past. Je zit niet vast aan een specifieke meubelknop of iets dergelijks. 

In het einde, is de botanische woonstijl een unieke manier om een verbinding met de natuur te maken in uw eigen huis en een rustgevende en ontspannen sfeer te creëren voor u en uw gezin.