Cees woonblog

Woonblog van Cees

De eisen voor jouw toekomstige woning tellen het meest!

Ben jij geïnteresseerd in het kopen van jouw allereerste woning? Wat ontzettend leuk om te horen. Waar we eerder iemand graag veel sterkte en succes hadden willen wensen, is er vandaag de dag meer tijd over om te genieten van dit proces. Er is eindelijk ruimte om, in plaats van je ontzettend te haasten, juist je eigen wensen in overweging te nemen. Het moet namelijk écht jouw plekje worden, en je hoeft alleen te settelen voor een huis dat ook echt aan jouw wensen en eisen voldoet. Pas dan ben je verzekerd van echt woonplezier. We kunnen ons voorstellen dat, na een periode waarin vooral stress en tijdnood de bepalende factoren waren voor je houding op de woningmarkt, je het even bent verleerd om je prioriteiten op een rijtje te hebben.

Een korte opfriscursus

We nemen je graag even mee door een opfriscursus. Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen, is het als eerste namelijk belangrijk dat je je beseft dat je hier een lange tijd zult verblijven. Hoe ziet je huishouden er de komende tijd uit? Heb je huisdieren? Of heb je misschien jonge kinderen die naar een basisschool, en later naar de middelbare school zullen gaan? Wanneer je een huis ziet waarvan jij weet dat het binnenkort te koop zal staan, is het echt een goed idee om je hierop voor te bereiden door er al een keertje langs te rijden bijvoorbeeld. Zo kun jij de sfeer van de buurt alvast even proeven en erachter komen of dit bij jou en je huishouden zal gaan passen of niet. 

Tijd is kostbaar

Laat je tijdens het zoeken niet leiden door woningen waarvan je stiekem toch wel weet dat je er geen kans op zal gaan maken. Woningen met te veel vraag, zullen misschien het meebieden waard zijn, maar laat het daar ook bij. Zoek vooral een Funda alternatief, waarvan je weet dat het niet veel massa zal aantrekken. Ga hierbij rustig op zoek naar woningen die jou aanspreken, ga rustig eens langs, en bied dan mee op je gemak. Via deze weg wed je niet op één paard, maar dan kan het altijd meevallen als je wel een beetje geluk hebt. Je kunt ook hulp vragen aan een makelaar die jouw persoonlijke verhaal en eisen kent. Dit zal je ook veel rust kunnen geven, omdat je zo continu van updates voorzien wordt.