Cees woonblog

Woonblog van Cees

De verschillen van meubelstijlen

klassieke meubels 3

In de wereld heb je heel veel soorten meubelen. En ze hebben allemaal zeer belangrijke verschillen. De één is groter dan de ander, or zachter dan de ander. Ze verschillen van kleur maar vaak ook verschillen zij ook van stijl. Je hebt de ouderwetse of traditionele stijl en ook de hedendaagse stijl. De Amerikaanse en ook de Engelse stijlmeubelen. De minimalistische meubelstijl is momenteel heel erg in de trend. Daar hou je de kamer op een neutrale en zachte toon qua kleur en meubilair. Daartegenover heb je ook de maximalistische meubelstijl dat is ontworpen om de kamer te vullen. wingchair

De unieke kenmerken van meubelstijlen

De verschillende meubelstijlen hebben allemaal belangrijke kenmerken, waardoor zij heel erg uniek zijn. De Amerikaanse meubelstijlen zijn vaak grote houten meubelen die een combinatie van metaal, steel en leer mengen om het een rijk een rustiek gevoel te geven. De traditionele Engelse stijlmeubelen hebben meestal mooie sierlijke versieringen als hun unieke kenmerk. De vintage meubelstijl is een stijl die meubels heeft van tussen de vijftig en honderd jaar oud en meestal zijn deze al gebruikt wanneer het wordt verkocht. De moderne meubelstijl is vooral bekend om het gebruik van monochrome kleuren en het gebruiken van materialen zoals leer, plastic en vinyl.

Belangrijke plaatsing van meubels

Naast de verschillende stijlen is de plaatsing van het meubilair ook heel erg belangrijk. Het hangt vaak af van wat het belangrijkste in de kamer is. Als het een leefruimte is en de boekenkasten zijn belangrijk dan gebruikt men misschien wel de fauteuils, zet je die naast een raam voor verse lucht terwijl men bezig is met het lezen. Elke stoel komt met zijn eigen koffietafel, waar men hun telefoon of drankje neer kan zetten, en een bankje. Daarnaast in het midden van de ruimte zet men een grote tafel met een rij stoelen, voor degene die veel boeken bij zich hebben. Denk bijvoorbeeld aan studenten die moeten studeren voor een examen. Welk soort ruimte men heeft en waarvoor zij het zullen gebruiken speelt daarom ook een grote rol in het kiezen van meubelstijlen.