Cees woonblog

Woonblog van Cees

De voordelen van een glazen schuifwand

glas railsysteem

Glazen schuifwanden zijn stijlvol en geven je woning een mooie uitstraling. Je haalt als het ware buiten naar binnen. Glazen schuifwanden zijn een variant op de traditionele schuifpui. Onderstaand artikel geeft de voordelen van een glazen schuifwand weer.

Een glazen schuifwand en het buitenleven

Het plaatsen van een glazen schuifwand zorgt voor een overkapping die goed beschermd is. Regent het of is het een koude dag? Dan is het alsnog mogelijk om volop te genieten van al het moois van het buitenleven. Zodra het eerste voorjaarszonnetje begint te schijnen blijft de warmte langer aanwezig. In de zomermaanden, schuif je de wanden eenvoudig open zodat frisse lucht doorgang kan vinden.

glas railsysteem

Glas railsysteem

Glazen schuifwanden maken gebruik van een glas railsysteem waarbij je de keuze hebt uit meerdere rails. Een glas railsysteem kan op deze manier geheel naar eigen wens en smaak worden ingericht. De wanden zijn verbonden aan elkaar door middel van bovenrails. Het railsysteem zorgt er eveneens voor dat de wanden op soepele wijze open of dicht kunnen schuiven. De deuren openen op eenvoudige wijze door middel van de rails, en deze kunnen zowel naar links, rechts of het midden geschoven worden.

Besparing van energie

Het plaatsen van glazen schuifwanden zorgt voor het besparen van energie. De stookkosten worden verminderd. De isolerende werking van het glas heeft als groot voordeel dat warme lucht lang in huis blijft circuleren. Dit heeft als gunstig effect dat de verwarming een graadje lager kan. Bovendien zijn glazen schuifwanden op energiebesparende wijze af te werken, door middel van dubbel glas, thermische isolatie en tochtstrippen.

Ruimtelijk effect en veel lichtinval

De plaatsing van glazen schuifwanden creëren een ruimtelijk effect in je woning. De woonkamer en de tuin voelen aan als een verlenging van je huis. Je woning lijkt daardoor groter en ruimer. Glas heeft bovendien als groot voordeel dat het veel lichtinval realiseert. De glazen wanden zorgen daarnaast voor een mooie uitzicht op de tuin en ook het meepakken van een mooie zonsondergang behoort tot de mogelijkheden.