Cees woonblog

Woonblog van Cees

De voordelen van een haag in je tuin

Heb je wel eens overwogen om een haag te plaatsen? Zo niet, dan is het handig om de voordelen ervan eens te overwegen. Want waarom zouden mensen nu een haag in de tuin plaatsen? Vaak kiezen mensen ervoor om taxushagen te plaatsen. Wat voor haag dit is, en wat de voordelen ervan zijn, vertellen we je graag in dit artikel.

Taxushagen

Waarom je een haag plaatst

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom men ervoor kiest om een haag in te tuin te plaatsen. Vaak vinden mensen het simpelweg mooi. Zo is de taxushaag al erg lang een populaire haag. Deze haag heeft een mooie groene kleur, wat tevens het hele jaar zo blijft. Je kunt er dus ook in de winter van genieten. Een andere reden is dat je met een haag voor meer privacy kunt genieten. De takken zitten vaak dicht op elkaar, waardoor je er bijna niet doorheen kunt kijken. Zet dus een haag rondom je tuin, en je voorkomt dat voorbijgangers in je tuin of huis kunnen kijken. Een ander voordeel, is de beschutting. Want met zo’n haag weet je in ieder geval zeker dat je voor een goede beschutting zorgt.

Taxushagen

Wil je nu een taxushaag, of een andere haag gaan planten? Zorg er dan nog wel voor dat je genoeg informatie bemachtigd. Zo moet je weten wanneer je het kunt planten en hoe je het plant. Maar het is ook belangrijk dat je weet hoe je de haag goed kunt onderhouden.