Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe je alle soorten pvc merken het beste kunt onderhouden

pvc merken

Een vloer onderhouden is zo simpel nog niet. Althans, niet als je kiest voor bijvoorbeeld hout. Hoe prachtig dit materiaal ook is: het kost je veel tijd en moeite om het mooi te houden en zelfs schuren en lakken moet geregeld gebeuren. Bij pvc merken heb je dat probleem niet. 

pvc merken

Wat is pvc?

Pvc is een type kunststof dat niet alleen heel sterk is maar ook makkelijk te bewerken. Hoewel het dus kunststof is, kun je het laten lijken op allerlei andere materialen: hout, natuursteen, tegels en meer. Daarom is het zo populair als het gaat om het maken van harde vloerbedekking. Er zijn tegenwoordig honderden pvc merken waar je een vloer kunt krijgen die niet van echt te onderscheiden is, en toch goedkoper én makkelijker is. PVC mooi houden is namelijk simpeler dan bij andere materialen.

Pvc regelmatig onderhouden

Eens in de week ongeveer is het goed om de pvc vloer even met nat te reinigen. De pvc vloer reiniger die je het beste kunt gebruiken is gewoon water. Wanneer het nodig is kun je de pvc vloer schoonmaken met schoonmaakazijn. Er is ook speciale pvc vloer reiniger te koop dat je kunt gebruiken voor het schoonmaken van de vloer. Dit is echter niet nodig, dus gebruik het alleen als je bijvoorbeeld de geur prettig vindt. 

Droog schoonmaken

Ook regelmatig stofzuigen en vegen is aan te raden als het gaat om de pvc vloeren. Dit doe je met een bezem of stofzuiger, precies zoals je gewend bent met andere vloeren. Afhankelijk van hoe schoon je het wil hebben kun je dit elke dag, om de dag of tweemaal per week doen. Laat vuil niet te lang liggen want zelfs bij pvc kan er dan schade optreden in de vorm van bijvoorbeeld krassen.