Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe kies je de beste raamdecoratie?

 

Wil jij je woning wat opleuken met raamdecoratie? Ramen bieden een ruimte licht en kunnen een kamer een heel ander effect geven. Toch is het prettig om soms je gordijnen dicht te kunnen doen en geen licht door te laten of wat kleur toe te voegen door middel van raamdecoratie. Lees hier meer hoe je de beste decoratie kiest.

Type raamdecoratie

Wat betreft raamdecoratie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie op maat waarbij er jaloezieën naar jouw wens worden gemaakt. Zo kun je ook klassieke gordijnen op maat laten maken zodat je precies het juiste formaat krijgt. Soms kan het namelijk voorkomen dat je gordijnen koopt maar ze net te lang of te kort zijn, daarom is het handig om je raam op te meten. Welk type gordijn je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Vrolijk het raam ook op door een plantje in de vensterbank te zetten. 

De ruimte

Wil je raamdecoratie voor in de slaapkamer? Kies dan voor verduisterende gordijnen of semi-verduisterende gordijnen. Sommige mensen vinden het fijn om wat zonlicht naar binnen te krijgen en hiermee wakker te worden, in dat geval kun je kiezen voor gordijnen die voldoen aan deze richtlijn. Zo zul je waarschijnlijk een ander type gordijn kiezen voor je slaapkamer dan voor je raamdecoratie woonkamer omdat je hier ook andere wensen hebt. Ook de hoeveelheid aan privacy die jij wenst heeft te maken met het type raamdecoratie.

Kleur

Welke kleuren je kiest voor je gordijnen? Indien het gaat om een ruimte waar het donker mag worden zoals de slaapkamer kun je het beste voor een donkere kleur gaan. Is er sprake van een kleine woonkamer? Kies dan liever voor een lichte kleur om zo ook de ruimte groter te laten lijken. Donkere kleuren kunnen namelijk voor het tegenovergestelde effect zorgen. Kies voor een kleur die past bij jouw interieur en persoonlijke smaak. Het is vooral belangrijk dat je blij wordt van de kleur en het overal bij past.

Conclusie

Welk type raamdecoratie je kiest is niet alleen afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, maar ook van je interieur en met welke ruimte je te maken hebt. Kies bijvoorbeeld voor een licht verduisterend gordijn en ga voor een passende kleur die geschikt is voor de ruimte. Eigenlijk kun je elk type gordijn kiezen of zelfs op maat laten maken. Houd wel rekening met je budget.