Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe maak je een mancave in de tuin

Het is de droom voor iedere man; een man cave. Het kan natuurlijk ook de droom van een vrouw zijn, maar noem je het dan nog wel een mancave? Dat is een goede vraag, maar het is er helaas eentje die we vandaag niet gaan beantwoorden. We gaan vandaag onze focus, al onze aandacht, tijd en energie besteden aan iets anders. We gaan namelijk behandelen hoe je een man cave maakt. We weten namelijk allemaal wel wat hiermee wordt bedoeld, maar je moet het nog wel realiseren. Dat realiseren is nog wel een vak apart hebben we gemerkt. Op aanvraag hebben we deze blog geschreven, omdat iedereen een eigen plekje, een eigen man cave verdient. 

De basis 

De basis is niet voor niets de basis en hier moet dan ook mee begonnen worden. Je zult eerst een ruimte moeten hebben voor die man cave. Je kunt die ruimte hebben in je huis, dan mag je deze stap overslaan. In principe gaan we uit van een man cave in de tuin. Daarom gaan we er van uit dat je een overkapping zult moeten bouwen of zult moeten laten bouwen. Een overkapping gaat dan de ruimte bieden waarin je je mancave gaat inrichten. Kies een mooie soort hout, laat deze eventueel verven of doe dit zelf en kijk eens naar King Glass. King Glass biedt veel, maar onder andere een glaswand overkapping. Dit zorgt voor ruimte. Doe je dit niet, dan zul je misschien een beetje claustrofobisch worden. Zonder glas of ramen in je overkapping voelt het misschien meer als een gevangenis dan een man cave. Daarnaast biedt zo’n glaswand ook nog goede isolatie. Deze schuifwanden zorgen ervoor dat er weinig kou of warmte ontsnapt of naar binnen komt; ideaal dus! 

Inrichten

Als je overkapping eenmaal staat, is het slechts nog een kwestie van inrichten. Maak een lijstje met wat je wil en welke prioriteit je eraan geeft. Denk aan dingen zoals een (mini)bar, een koelkast, een geluidsinstallatie, lichtjes, een tv, spelletjes, drankjes, een of meerdere zitplekken en ga zo maar door. Heb je dit gedaan? Dan moet je je budget vaststellen. Kijk goed naar hoeveel iets kost, zet het erachter in je rijtje (denk eraan, goedkoop is duurkoop) en kijk wat er binnen je budget past en wat niet. Je hebt de prioriteiten al vastgesteld, dus nu weet je al precies wat je gaat kopen en wat je maar achterwege laat.