Cees woonblog

Woonblog van Cees

Hoe om te gaan met rioolproblemen in huis

Rioolproblemen in uw huis kunnen een enorm gedoe zijn en veel schade veroorzaken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ze te voorkomen. Hier zijn enkele tips om rioolproblemen in uw huis te voorkomen. 

Rioolproblemen 

Rioolproblemen in uw huis kunnen een enorm gedoe zijn en veel schade veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet u uw septic tank elke drie tot vijf jaar laten pompen en indien nodig laten repareren. Ook moet u uw sanitair regelmatig laten inspecteren op lekkages of verstoppingen. Wanneer het sanitair tekenen vertoont van ontstopping, is er genoeg redenen om weer onderhoud te verrichten.

Voorkomen

Als u problemen heeft met uw riolering, zijn er gelukkig een aantal dingen die u kunt doen om deze te voorkomen. Zorg er eerst voor dat al uw afvoeren schoon zijn en vrij van verstoppingen. U kunt indien nodig een zuiger of een slang gebruiken om ze te verwijderen. Giet bovendien nooit vet in uw afvoer, want dit kan verderop in de lijn grote problemen veroorzaken. Laat ten slotte uw riolering en de pompen om de paar jaar om deze in goede staat te houden. Gelukkig is er ook wat te doen wanneer uw riolering verstopt of kapot is. 

Inspecteer uw systeem 

Als u in een huis met een septisch systeem woont, is het belangrijk om het regelmatig te inspecteren en indien nodig te laten pompen. De pompfrequenties variëren afhankelijk van de grootte van uw tank en het aantal mensen dat in uw huishouden woont. Een goed onderhouden moet riolering tientallen jaren probleemloos meegaan. En wanneer er een ontstopping ontstaat is het enige wat u echt het beste kan doen, zo snel mogelijk om hulp vragen.Bijvoorbeeld riool ontstoppen hilversum, zij kunnen niet alleen heel goed helpen bij een hoop problemen die u heeft, maar ook relatief snel. De gootsteen ontstoppen Arnhem scheelt een hoop, u hoeft niet dagelang uw water uit een andere kraan te halen of te moeten improviseren tijdens de dagelijkse routine. De afwas hoeft niet ergens anders gedaan te worden, en gebruik maken van het toilet kan ook weer snel genoeg. En al met al kunt u dus wel tot de conclusie komen dat u maar beter een bedrijf kan inschakelen in plaats van het proberen zelf op te lossen.

Repareer lekken onmiddellijk

Water efficiënt om de hoeveelheid afvalwater die door uw huishouden wordt geproduceerd te verminderen. Repareer lekken onmiddellijk, geef gazons water tijdens het composteren, composteer voedselresten en tuinafval. Installeer low-flow sanitaire voorzieningen.