Cees woonblog

Woonblog van Cees

Interieurtips voor een grijze houten vloer

Grijze houten vloer

Grijs is een perfecte kleur: tijdloos, klassiek en met de vele tinten ter beschikking past het in elke kamer en bij elke decoratie stijl. Je kunt de juiste grijze houten vloer vinden voor moderne, minimalistische, rustieke en andere decorstijlen, en het goede nieuws is dat krassen en vlekken niet in het oog springen bij grijze vloeren zoals bijvoorbeeld bij gepolijste zwarte vloeren. Met een grijze houten vloer maak je een statement en laat je je ruimte er luchtig en licht uitzien.

Waarom kiezen voor een grijze houten vloer

Hout is het favoriete materiaal om uit te kiezen, ik bedoel multiplex, laminaat en andere soorten houten vloeren. Hout maakt elke ruimte gezelliger en comfortabeler, maar je moet zorgvuldig de afwerking kiezen om je vloeren duurzamer te maken, omdat hout de meest kwetsbare vloerbedekking is, vooral als je kinderen en huisdieren hebt. Er zijn heel wat tinten in grijze houten vloeren, maar ik ben helemaal weg van de meer niet alledaagse grijze houten vloeren, zoals witgekalkte planken, ze zien er perfect uit voor shabby chic en vintage ruimtes.

Grijze houten vloer

Welke meubelen passen bij een grijze houten vloer?

Niet de maximale voordelen halen uit de grijze vloerbedekking in je huis zou gewoon geldverspilling zijn. Het is dan ook belangrijk dat de kleur van je muren en meubels bij elkaar passen en op zijn beurt aangevuld worden met je grijze houten vloer voor een boeiende look.

Net zoals het kiezen van de kleur voor je muren moet je rekening houden met de kleur en ondertoon van de vloer en vervolgens voor donkerdere meubels in die tint gaan, zoals donkerblauw, -groen of rood.

Grijze houten vloer

Welke kleur past voor mijn muren en mijn grijze houten vloer?

Grijs is een sterke maar subtiele kleur en werkt goed samen met de meeste kleuren. Maar dit betekent niet dat je een willekeurige kleur voor je muren moet kiezen. Groen, geel, teal, grijs, creme of donkerblauw zijn kleuren die perfect passen bij je grijze houten vloer.