Cees woonblog

Woonblog van Cees

Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie: Welke opties zijn er en welke is het meest geschikt?

isolatiebedrijf assen

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en het comfort in huis te verhogen. Het isoleren van de spouwmuur zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden, waardoor er minder warmte verloren gaat. Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie. In deze blog bespreken we de verschillende opties en kijken we naar welk materiaal het meest geschikt is.

EPS-parels

EPS-parels, ook wel bekend als piepschuim bolletjes, zijn een veelgebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Deze parels worden in de spouwmuur geblazen en vormen een isolerende laag. EPS-parels hebben een goede isolatiewaarde en zijn vochtbestendig. Daarnaast zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk, omdat ze gerecycled kunnen worden.

Glaswol

Glaswol is een ander veelgebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Het bestaat uit fijne glasvezels die samengeperst zijn tot isolatiematten. Glaswol heeft een goede isolatiewaarde en is brandwerend. Het is echter minder vochtbestendig dan EPS-parels, dus het is belangrijk om te zorgen voor een goede vochtdichte afwerking.

PUR-schuim

PUR-schuim, ook wel bekend als polyurethaanschuim, is een isolatiemateriaal dat als vloeistof in de spouwmuur wordt gespoten. Het schuim zet uit en vult zo alle kieren en naden, waardoor er een naadloze isolatielaag ontstaat. PUR-schuim heeft een hoge isolatiewaarde en is vochtbestendig. Het is echter wel belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie, omdat PUR-schuim de spouwmuur volledig afsluit.

Welk isolatiemateriaal is het meest geschikt?

Het meest geschikte isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de spouwmuur, de gewenste isolatiewaarde en het budget. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij een professioneel isolatiebedrijf in Groningen, zoals Isocoat Isolatie. Zij kunnen de spouwmuur inspecteren en op basis daarvan het meest geschikte isolatiemateriaal aanbevelen. Door te kiezen voor een ervaren spouwmuurisolatie in Groningen, ben je verzekerd van een kwalitatieve en duurzame oplossing voor spouwmuurisolatie.