Cees woonblog

Woonblog van Cees

Je woning beveiligen

Als je je woning wilt beveiligen, dan kun je dit op meerdere manieren doen. Zo kun je beveiliging camera’s aanschaffen, maar je hebt ook de mogelijkheid om naar kleine beveiligende voorwerpen te kijken. Dieven proberen op alle manieren een woning binnen te komen. Hierom dien je ook goed je woning af te sluiten om te voorkomen dat er wordt ingebroken in de woning. In de tekst lees je hoe je inbreken kan tegen gaan. 

De ramen

Dieven proberen vaak via de ramen naar binnen te komen. Vaak hebben ze handige materialen mee die het makkelijker maakt om in te breken. Hierom is het belangrijk dat jij dit tegen gaat. Als je dit tegen wilt gaan bij ramen, dan kun je kijken voor een penvergrendeling. Een penvergrendeling is niet groot en kun je gemakkelijk monteren op de sloten van de ramen. Hierdoor hebben inbrekers niet meer de mogelijkheid om binnen te komen. De penvergrendeling brengt veel veiligheid met zich mee. Door de penvergrendeling hoef je namelijk geen alarm in te schakelen. De ramen en deuren blijven namelijk goed dicht, zodat inbrekers niet de mogelijkheid hebben om binnen te komen. 

Wat is een penvergrendeling

Een penvergrendeling is een voorwerp die inbrekers tegen gaan bij het inbreken via de ramen. De penvergrendeling kun je monteren op de ramen en is ongeveer 16 mm lang. De pen is elektrische, waardoor je zo de mogelijkheid hebt om de ramen dicht te maken. DIt gaat door middel van een magneet die in de penvergrendeling zit. De penvergendelaars worden in het kozijn gemonteerd. Hierdoor valt de penvergrendeling niet op, en kun je toch nog genieten van je veiligheid. Je kan de penvergrendeling laten monteren door het bedrijf. Ook kun je er zelf voor kiezen om de penvergrendeling te monteren.  

Camerabeveiliging

Als je rondom en binnen de woning alles in de gaten wilt houden, dan kan je er voor kiezen om camerabeveiliging te kopen. Camerabeveiliging kun je in meerdere modellen kopen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken voor de hikvision ip camera. Je kan dan kiezen hoeveel camera’s jij nodig hebt voor je woning. Als je meer camera’s wilt aanschaffen, betaal je er ook voor. Bij een camerabeveiliging heb je een monitor nodig. Op de monitor worden alle beelden vastgelegd. Deze beelden kun je op een usb stick bewaren. Ook is dit mogelijk op een harde schijf. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om de beelden terug te kijken.