Cees woonblog

Woonblog van Cees

Kies ook voor een hefschuifpui

De hefschuifpui, een product wat de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen is. Zoals de naam het al zegt, wordt bediend door het paneel iets op te tillen voordat het wordt verplaatst. Dit gebeurt met hefboomwerking, dus je hoeft zelf niet sterk te zijn. Je hebt maar één kans om de schuifdeur te openen. Deze optie is duurder, maar biedt voordelen ten opzichte van de vele andere opties die je hebt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor het gemak, de uitstraling en de voordelen die een hefschuifpui je te bieden hebben.

Materiaalkeuze is bepalend

Kies je voor een hef- en schuifdeur, dan heb je de keuze uit verschillende materialen; ga je voor een houten, aluminium of kunststof hefschuifpui? De mogelijkheden zijn eindeloos. Elk heeft zijn eigen kenmerken. Zo is plastic relatief goedkoop in aanschaf en makkelijk in onderhoud, maar is het niet voor iedereen een must. Aluminium is iets duurder en in alle RAL-kleuren verkrijgbaar, maar ook onderhoudsvriendelijk. Hout biedt de hoogste kwaliteit, maar is veel duurder dan zijn tegenhangers. Afhankelijk van je decoratiestijl en het beschikbare budget, moet je de voor- en nadelen voor jezelf afwegen en een keuze maken.

Unieke vorm van lichtinval

Wil je  meer licht in huis halen? Lift- en schuifdeuren zijn hiervoor de ideale manier. Lift- en schuifdeuren bestaan ​​meestal uit twee zeer grote ramen. Dit verhoogt aanzienlijk de lichtinval bij gebruik van bijvoorbeeld hef- en schuifdeuren in plaats van houten kozijnen. Het vervangen van het houten frame (meestal enkel glas) heeft als grote voordeel dat je meer licht krijgt, plus de lange levensduur is  ook een groot pluspunt. Lift- en schuifdeuren zijn zeer goed geïsoleerd en hebben minimaal dubbele beglazing. Als extra optie kunt u ook kiezen voor driedubbel glas, waardoor het extra geïsoleerd is en beveiligd.