Cees woonblog

Woonblog van Cees

Tijd voor een goede werkplek

In het voorjaar kreeg ik van mijn werk te horen dat alle werknemers vanaf nu volledig thuis moesten gaan werken. Ik dacht dat dit tijdelijk zou zijn dus was in eerste instantie niet van plan om spullen aan te schaffen die het thuiswerken comfortabeler zouden maken. Ik dacht namelijk dat ik na een paar weken gewoon weer iedere dag naar kantoor zou gaan, zoals ik al bijna mijn hele carrière deed. Ik nam mijn laptop van het werk mee en ging gewoon aan de slag aan de keukentafel. Dit beviel de eerste paar weken heel goed. Tot ik erachter kwam dat ik wel erg veel gestoord werd door huisgenoten die naar de keuken liepen voor wat eten of een kop koffie. 

 

Thuis werken nu echt begonnen

Toen ik na vijf weken te horen kreeg dat het thuiswerken nu officieel werd verlengd besloot ik dat het tijd werd voor een eigen werkplek. Gelukkig hadden we thuis nog een lege kamer, dit was vroeger de slaapkamer van mijn zoon maar hij is al uit huis. Ik ging direct op zoek naar een hoekbureau. Het voordeel van een Hoekbureau is namelijk dat er veel ruimte is om je eigen werkplek in te richten. Ik kan dan mijn monitor en boeken aan de ene kant leggen en bouwtekeningen maken aan de andere kant. Nadat ik in min toekomstige werkkamer de maten had opgemeten wist ik dat ik een hoekbureau met de hoek aan de rechterkant wilde hebben. Aan de rechterkant is namelijk meer ruimte. Na wat onderzoek naar verschillende hoekbureaus kwam ik er al snel achter dat er veel opties zijn. Zo zijn er verstelbare hoekbureaus, deze kunnen met de hand of elektrisch worden versteld. Dit lijkt mij wel heel fijn, omdat ik het fijn vind om tijdens een vergadering staand te kunnen werken. Ik merkte wel dat de elektrisch verstelbare hoekbureaus wat duurder waren dan de bureaus die met de hand verteld kunnen worden. Let er ook op dat jouw bureau voldoet aan de eisen van de arbodienst en de internationale normering: NORM DIN EN 527.

Elektrisch hoekbureau 

Ook wilde ik graag direct wat accessoires bij mij nieuwe hoekbureau aanschaffen. Ik keek bij meubelen-online en zag dat zij het hier ook over hadden. Een kabelgoot lijkt mij wel heel fijn bij mijn nieuwe hoekbureau, zodat de kabels niet overal hangen. Dit vind ik er altijd een beetje slordig uitzien. Bij meubel-online zag ik al nel dat ze verschillende bladen hadden. Mijn oog viel al snel op een mooi wit blad, dit staat goed in mijn werkkamer. Na wat passen en meten en keuzes maken kwam ik op een wit elektrisch hoekbureau uit. Deze is dus erg makkelijk in hoogte te veranderen. Ik drukte meteen op de bestelknop en kan niet wachten tot hij binnen is! Dan wordt het thuiswerken nog wat comfortabeler.