Cees woonblog

Woonblog van Cees

Tips om je keuken een make-over te geven

Je keuken, hij is niet heel oud maar ook niet jong meer. Alles werkt perfect en je komt eigenlijk niets tekort. Het zou zonde zijn om de keuken al weg te doen, maar je bent het design eigenlijk erg zat. Een oplossing hiervoor is het renoveren van de keuken. Dit kan op verschillende manieren. Het hoeft niet duur of lang te duren. Soms kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Dan voelt het net of je een nieuwe keuken hebt. Je zal op deze manier lang genoeg met je keuken kunnen doen. Tegen de tijd dat je het design zat begint te raken is de keuken toe aan vervanging. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van keuken wrappen of een kleurtje veranderen.

Waar kan ik inspiratie opdoen

Inspiratie kan je eigenlijk overal opdoen, op straat, bij een vriendin of in de winkel. Hou overal je ogen open en onthoudt wat je  mooi vind. De meeste keukenwinkels zijn een goede manier om inspiratie op te doen, het staat hier immers vol met nieuwe moderne keukens, Wanneer dit je toch niet genoeg inspiratie geeft kan je op internet kijken. Op internet staan duizenden voorbeelden van keukens. Niet alleen nieuwe keukens maar ook speciale keukens die mensen zelf ontworpen en aangepast hebben. Op internet kan je vaak ook leuke simpele tips vinden over het aanpassen van je keuken. Op verschillende social media zijn groepen te vinden waar je resultaten van andere kan vinden en om advies kan vragen.

Een aantal makkelijke tips

Het is erg makkelijk om de keuken op simpele manieren te veranderen maar er kan ook gekozen worden voor het veranderen van grotere aspecten van de keuken. Een leuke en simpele manier om de keuken een heel andere sfeer te geven is het veranderen van de lamp. De lamp maakt een groter deel van het interieur uit dan je denkt. Verschillend licht kan de keuken een heel andere sfeer geven. Verder kan er ook gekozen worden voor muurstickers. Met muurstickers kun je afbeeldingen of kleuren op de muur krijgen zonder dat je moet verven. Je kan er creatieve ontwerpen mee maken. Verander de accessoires in de keuken. Kies voor een andere kleur schort of handdoekjes. Kleine meubels of accessoires kunnen ook veranderd worden. Denk aan het zeepbakje, handdoekenrekje, schilderijen, het tafelkleed en de vuilnisbak. Er kunnen ook stickers op de keukenkastjes geplakt worden, deze zullen een hele nieuwe look hebben.

Grote veranderingen

Er kan ook gekozen worden voor grotere veranderingen. Deze veranderingen zijn niet heel simpel maar ook niet zo ingrijpend als het vervangen van de gehele keuken. Het vervangen of veranderen van bepaalde aspecten kan een goedkope oplossing zijn, wanneer de keuken nog niet aan vervanging toe is. Denk er bijvoorbeeld aan om keukenapparatuur te laten moderniseren. Koop bijvoorbeeld een nieuw oven of magnetron, vervang kleiner keukenapparatuur voor een moderner en mooier ontwerp. Een vrij makkelijke en ingrijpende verandering is het schilderen van de keuken. De keuken zal een geheel nieuwe kleur hebben. Op deze manier voelt het net of je een nieuwe keuken hebt. Je kan natuurlijk ook de eettafel en stoelen vervangen. De eettafel en stoelen zijn vaak het centrale punt van de keuken. Wanneer deze worden veranderd, veranderd het hele beeld mee.