Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waar koop ik de beste rookmelder?

Stel: je woont in een mooi huis, met je liefdevolle partner, en wellicht ook met huisdieren en kinderen. Dan is een het waarborgen van hun veiligheid natuurlijk onwijs belangrijk. Een onverwachtse brand, bijvoorbeeld snachts of tijdens het koken, wil je niet hebben. Het hebben van een goede rookmelder is dan ook van groot belang. Beveilig je huis dus ook goed met een rookmelder, en laat je zo tijdig waarschuwen bij een woningbrand! In deze blog lees je alles over de rookmelders.

De rookmelder

Het idee van de rookmelder is bij elke uitvoering hetzelfde: ze beveiligen je huis en waarschuwen je in geval van brand. Desondanks zijn er veel verschillen tussen rookmelders. Je hebt de ouderwetse traditionele rookmelder, maar ook moderne innovatieve rookmelders, die kan samenwerken met andere apparaten. 

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders zoals die van Somfy.be kunnen onderling aan elkaar gekoppeld worden, worden verbonden met je telefoon, of worden aangesloten op je Smart Home. Voordelen hiervan zijn dat je via de app ook op de hoogte van brand kan worden gehouden als je niet thuis bent, of op vakantie. Gekoppeld met een camera? Dan wordt die geactiveerd bij een brandalarm en kan je de beveiliginsbeelden meekijken om te zien wat er loos is. Of gekoppeld aan de rolluiken? Dan gaan die omhoog bij het brandalarm. Kan je snel en gemakkelijk het huis verlaten: wel zo veilig.

Rookmelder kopen?

Zoals je al ziet zijn er rookmelders in alle soorten en uitvoeringen. Ga je binnenkort een rookmelder kopen? Kijk dan goed naar de mogelijkheden die aansluiten op jouw woonsituatie!