Cees woonblog

Woonblog van Cees

Waarom kiezen voor een epoxy vloer?

Het verbouwen van een woning kan tijdrovend zijn. Ruim de tijd rekenen in de planning is meestal zelfs niet genoeg. Wanneer het budget niet groot is, moet er veel zelf gedaan worden. Dit neemt veel meer tijd in beslag dan wanneer er een team met vakmensen klaar staat om de verbouwing goed te laten verlopen. Niet elke verbouwing is hetzelfde, maar wel valt er altijd met het budget en tijdschema rekening te houden door plannen achteraf aan te passen of zelfs al voordat je begint. Er zijn vaak meerdere opties voor hetzelfde resultaat waarvan er een paar minder tijd kosten dan de andere. Eventueel zelfs voordeliger. Zoals het verschil tussen laminaat en een houten vloer, waarbij het verschil minimaal kan zijn. Een ander voorbeeld hiervan is een epoxy vloer. Vaak liggen die in garages of andere werkruimtes, maar hebben in de woonkamer ook een hoop voordelen!

Voordelen van een epoxy vloer

Heb je net een woning gekocht, heb je niet veel tijd om te verbouwen en wil je wel een goed resultaat? Deze vloer hoeft een paar uur te harden voordat je het kan betreden. Dit lijkt bij andere soorten vloer ook zo te werken, een houten vloer leggen kost immers ook een paar uur. Maar bij het gieten van epoxy kan er in een korte tijd een groot oppervlak gedaan worden waardoor je relatief heel snel klaar bent met een heel strak resultaat. Een epoxy vloer is een uitkomst vanwege de mogelijkheden die het biedt nadat de vloer ligt. Het is een hele dunne vloer waardoor er naderhand een andere vloer overheen gelegd kan worden. Bovendien kan het zonder problemen over een kaal vloeroppervlak gegoten worden. Anders dan met hout of tegels, daar moet vaak eerst de vloer egaal gemaakt worden. Een epoxy vloer kan in elke woonruimte liggen. Het oogt niet alleen schoon, het is ook heel makkelijk om de vloer vuilvrij te maken omdat er geen groeven of richels zijn.  

Zelf een vloer leggen

Er is geen professional nodig om een mooie epoxy vloer te leggen. Dit komt onder andere omdat er vrij weinig ingrediënten nodig zijn. Wat wel belangrijk is, is het merk van de gietvloer. Het is een afrader om met onbekende merken te werken, gebruik daarentegen het merk dat een professional zou gebruiken. Hoeveel componenten er in de gietvloer moeten, is afhankelijk van de plek waar je de vloer gaat leggen. Voor een garage is een 1 component vloer prima maar in de woonkamer is het verstandiger om een betere gietvloer te kiezen. Beschadigingen kun je daar beter voorkomen dan genezen.